Tema sukurta: 2015.04.02 18:49
2012.10.02 15:24 Nauja žinutė
Vartotoajs neprisijungęs Peržiūrėti anketą


Enciklopedija
Enciklopedija
Patyręs
Gaminimo instrukcija:

Ingredientai:
Didelė žąsis (apie 5 kg),
0,5 kg neriebios kiaulienos,
po pusę puoduko sviesto, sauso vyno, pistacijų ir cukraus sirupo,
svogūnas,
5 salierų šakelės,
šaukštelis kmynų ir rozmarinų,
stiklinė spanguolių,
puodukas citrinų žievelių,
0,25 puoduko konjako,
2 kiaušiniai,
citrina,
šaukštelis kumpio,
druskos ir pipirų

Gaminimas:
Kiaulienos gabalėlius apkepkite. Svieste kepkite svogūną ir salierus, supylę vyną, minute pavirkite. Kiaulieną maišykite su daržovėmis, žalumynais, kmynais ir rozmarinais, suberkite spanguoles, pistacijas, sudėkite pjaustytą citriną, įdėkite kumpį, supilkite kiaušinius bei konjaką, įberkite druskos, pipirų. Išdarinėtą žąsį prikimškite kiaulienos masės, ištrinkite prieskoniais, dėkite į kepimo indą, įpilkite vandens. Indą šaukite į karšą orkaitę. Po 20 minučių tem­peratūrą sumažinkite iki 160C, žąsį pa­laistykite cukraus sirupu ir kepkite dažnai laistydami.
Cituoti
Atsakyti
Registruokis ir diskutuok!
© 2006 – 2024 Forumas "Draugas.lt"  |  Privatumo politika  |  Naudojimosi taisyklės  |  Reklama  |  Kontaktai