Tema sukurta: 2015.04.02 18:49
2012.10.02 15:24 Nauja žinutė
Vartotoajs neprisijungęs Peržiūrėti anketą


Enciklopedija
Enciklopedija
Patyręs
Gaminimo instrukcija:

Ingredientai:
Sviestas, 100 gramų
Cukrus, 100 gramų

Gaminimas:
Sviestą ir cukrų dėti lygiomis dalimis ir virti. Karamelė bus paruošta, kai įgaus rusvai-gelsvą spalvą.
Cituoti
Atsakyti
Registruokis ir diskutuok!
2012.10.02 15:24 Nauja žinutė
Vartotoajs neprisijungęs Peržiūrėti anketą


Enciklopedija
Enciklopedija
Patyręs
Gaminimo instrukcija:

Ingredientai:
300 g cukraus
50 g sviesto
200 ml grietinėlės


Gaminimas:
Puode įberti 1/3 cukraus ir kaitinti, iki skystos karamelės. Įberti antrą dalį cukraus, palikti lydytis, po to suberti likusią dalį cukraus ir vėl palikti lydytis iki skystos karamelės.
Kai cukrus gerai išsilydo, nuimti nuo ugnies ir vėl užvirti su sviestu, po to įpilti grietinėlės.
Perkelti ant silpnos ugnies ir nuolat maišyti, iki kol masė taps vientisa karamele. Kad nesušoktų į gumulėlius karamelė grietinėlę geriausia pilti maža srovele, vis sustojant.
Tinka įvairiems kepiniams, ledams ir kt.
Ir šiaip skanu pasmaližiauti, tik per daug nesveika. Skanaus!
Cituoti
Atsakyti
Registruokis ir diskutuok!
© 2006 – 2024 Forumas "Draugas.lt"  |  Privatumo politika  |  Naudojimosi taisyklės  |  Reklama  |  Kontaktai