Tema sukurta: 2015.04.02 18:49
2012.10.02 15:24 Nauja žinutė
Vartotoajs neprisijungęs Peržiūrėti anketą


Enciklopedija
Enciklopedija
Patyręs
Gaminimo instrukcija:

Ingredientai:
24 cm skersmens tortui reikės
Kremas:
500 g mascarponės sūrio
500 ml riebios grietinėlės (su 3 v. š.  cukraus)
1 indelio "Rududu"
600 g šaldytų arba šviežių vyšnių be kauliukų (sumaišytos su 5 v. š. cukraus)
4  v. š. želatinos
100 ml stiprios kavos su cukrumi
1 citrinos sulčių ( pusę kremui, kitą pusę vyšnioms )
3 storesniems biskvitams arba 4 ploniems biskvitams, 24 cm torto formai reikės:

12 kiaušinių trynių (M dydžio)
9 kiaušinių baltymų
150 g cukraus
180 g  miltų "Extra"
Vanilinio cukraus
Drėkinimui:
Kondensuoto pieno ir vandens sirupas.


Gaminimas:
Biskvito gamyba:
1. Šaltus kiaušinių trynius išplakame su puse cukraus iki standumo,o su kita puse cukraus išplakame baltymus. Kad baltymai geriau išsiplaktų įberiame žiupsnelį druskos.
2. Į plaktus trynius ,po šaukštą, beriame miltus, maišome,  po truputį dedame baltymus ir atsargiai išmaišome. Negalima intensyviai maišyti dėl to, kad gali sukristi baltymai ir tryniai.
3. Šį biskvitą kelia tik išplakti kiaušiniai. Jokiu būdu nedėkite kepimo miltelių, nes viską sugadinsite.
4. Pašauname į orkaitę ir kepame 180°C temperatūroje apie 45 minutes.
5. Iškeptą biskvitą padaliname į tris dalis.
Kremo gamyba:
1. Išbrinkiname želatiną vandenyje.
2. Vyšnias užpilame cukrumi, pilame pusės citrinos sultis.
3. Išplakame grietinėlę su cukrumi.
4. Maskarponės sūrį ir „Rududu“ išsukame iki vientisos masės (geriau naudoti kambario temperatūros produktus).
5. Abi mases sujungiame į vieną. Plakant, supilame kavą, pilame pusės citrinos sultis.
6. Garų  vonelėje ištirpiname želatiną ir pravėsusią, plakdami po truputį, pilame į kremą.
7. Nupilame nuo vyšnių susidariusį sirupą, nuvarvinam ir padedame į šoną.
Torto formavimas:
Imame torto formą. Kad tortas nepriliptų prie tortinės sienelių, iš šonų, įdedame tokio pačio aukščio, kaip tortinė, kepimo popieriaus juostą (gali būti ir aukštesnė, jeigu kartais netilptų).
Sluoksniuojame. Dedame biskvitą, tepame kremą ir įspaudžiame į kremą dalį vyšnių. Ir vėl iš pradžių. Neberkite vyšnių tiesiai į kremo dubenį, nes kremas nusidažys ir bus negraži spalva. Jeigu mėgstate šlapius tortus, galite biskvitą padrėkinti kondensuoto pieno ir vandens sirupu. Viską susluoksniavę, dedame tortą į šaldytuvą nakčiai.
Cituoti
Atsakyti
Registruokis ir diskutuok!
© 2006 – 2024 Forumas "Draugas.lt"  |  Privatumo politika  |  Naudojimosi taisyklės  |  Reklama  |  Kontaktai