Tema sukurta: 2015.04.02 18:49
2012.10.02 15:24 Nauja žinutė
Vartotoajs neprisijungęs Peržiūrėti anketą


Enciklopedija
Enciklopedija
Patyręs
Gaminimo instrukcija:

Ingredientai:
Trupiniams:
250 g sviesto
2 kiaušiniai
0,5 stiklinės pieno
miltų tiek, kad gautųsi minkoma tešla

Kremui:
2 skardinės kondensuoto pieno su cukrumi
riešutų (graikiškų, lazdyno, migdolų)
razinų (jei norite įdomesnio skonio, razinas išmirkykite rome arba brandyje)

Gaminimas:
Sviestą sutarkuojame burokine tarka, sudedame kiaušinius, supilame pieną, įdedame miltų ir minkome tešlą, kol nelips prie rankų. Tada ją dame į celofaninį maišelį bei įdedame į šaldymo kamerą 1-2 valandoms. Tada burokine tarka sutarkuojame tešlą į didelę kepimo popieriumi iškotą skardą (geriausiai tinka skarda, kuri būna prie orkaitės). Gautus trupinius 200 C temperatūros įkaitintoje orkaitėje kol pagels. Iš šios tešlos turėtų gautis dvi skardos trupinių.

Kol tešla šala šaldytuve, išverdame kondensuotą pieną (neatidarytas skardines tiesiog virkite dideliame puode vandens kokias porą valandų). Arba galite naudoti karamelizuotą sutirštintą pieną (ala Rududu), bet namie virtas man skaniau.

Riešutus paskrudiname bei susmulkiname, sumaišome su razinomis ir iškeptais trupiniais. Viską užpilame išvirtu kondensuotu pienu, gerai sumaišome.

Gautą masę sudedame į porą celofaninių maišelių, suformuojame dešras, jas paslegiame bei paliekame šaldytuve per naktį.

Skanaus!

Beje, nuotrauka ne mano daryta, radau kažkur internete, bet atrodo maniškis tinginys labai panašiai. Tiesiog nuo talo dingsta per greitai, kad spėčiau nufotkinti ;)
Cituoti
Atsakyti
Registruokis ir diskutuok!
2012.10.02 15:24 Nauja žinutė
Vartotoajs neprisijungęs Peržiūrėti anketą


Enciklopedija
Enciklopedija
Patyręs
Gaminimo instrukcija:

Ingredientai:
1 indelis "Rududu"
3 pakeliai sausainių "Gaidelis" (gali buti ir kitokie)
1 pakelis sviesto


Gaminimas:
1. Sausainius sulaužome į smulkius gabalėlius.
2. Ant ugnies kartu ištirpiname sviestą su "Rududu" ir dar pakaitiname kol šonuose pradės rodytis vienas kitas burbuliukas.
3. Sviesto ir "Rududu" mišinį supilame ant sausainių, gerai sumaišome, supilame i norimą formą ir dedame į šaldytuvą, laukiame kol sustings.
Skanaus!
Cituoti
Atsakyti
Registruokis ir diskutuok!
2012.10.02 15:24 Nauja žinutė
Vartotoajs neprisijungęs Peržiūrėti anketą


Enciklopedija
Enciklopedija
Patyręs
Gaminimo instrukcija:

Ingredientai:
2 indeliai sutirštinto karamelinio pieno „Rududu“
1 (200 g) pakelis sviesto
4 pakeliAI (720 g) sausainių „Gaidelis“
2 lašai vanilės esencijos


Gaminimas:
Išlydyti sviestą, į jį sudėti sutirštintą karamelinį pieną ir kaitinkite nuolat maišant, kol masė taps vientisa. Sausainius sulaužyti ir sudėti į šiek tiek atvėsintą karamelinę masę, įlašinti vanilės esencijos ir gerai išmaišyti. Pailgą indą iškloti maistine plėvele, į ją sudėti tinginio masę, išlyginti paviršių, užkloti plėvele ir paspauskite delnu. 
Tinginį dėti į šaldytuvą maždaug 8 valandoms, kad gerai sustingtų ir susigulėtų.
Cituoti
Atsakyti
Registruokis ir diskutuok!
2012.10.02 15:24 Nauja žinutė
Vartotoajs neprisijungęs Peržiūrėti anketą


Enciklopedija
Enciklopedija
Patyręs
Gaminimo instrukcija:

Ingredientai:
Reikės:
100g sviesto
1 skardinės "Rududu" 
400 g sausainių


Gaminimas:
Puode maišant su mediniu šaukštu ištirpiname visą sviestą, į sviesta dedame RUDUDU, viską maišome kol pasidaro vientisa masė, gali šonuose būti truputį patirpusio sviesto.
Dubenyje sutraiškome sausainius nedideliais gabalėliais.
Tuomet į puodą supilame sausainius ir viską gerai išmaišome.
Su šaukštu sudedame ant sviestinio popieriaus, suformuojame.
Palaikome šaldytuve pernakt.
 
Cituoti
Atsakyti
Registruokis ir diskutuok!
© 2006 – 2024 Forumas "Draugas.lt"  |  Privatumo politika  |  Naudojimosi taisyklės  |  Reklama  |  Kontaktai