Tema sukurta: 2015.04.02 18:49
2012.10.02 15:24 Nauja žinutė
Vartotoajs neprisijungęs Peržiūrėti anketą


Enciklopedija
Enciklopedija
Patyręs
Gaminimo instrukcija:

Ingredientai:
Biskvitams:
2 kiaušiniai
2 stiklinės miltų
1 stiklinė cukraus
0,5 skardinės virto kondensuoto pieno "Rududu"
1 a.š. gesintos sodos
Grietinėlės kremas:
400 ml grietinėlės
2 v.š. cukraus
 
Karamelinis kremas:
0,66 skardinės virto kondensuoto pieno "Rududu"
100 g minkšto, kambario temperatūros sviesto
80 - 100 g pakepintų žemės riešutų
 
Šokoladinis pertepimas:
100 g šokolado
50 ml pieno
 
Biskvitų sulaistymui:
0,25 stiklinės vandens
2 a.š. cukraus
Pastaba: Du biskvitai iš vienos normos, perpjauti per pusę, turi gautis keturi lakštai.


Gaminimas:
Biskvitai:
Visus produktus išplakame mikseriu. Pilame i formą, išklotą kepimo popieriumi, pusę tešlos ir kepame 180 C apie 10 min. Iškepame du biskvitus. Atvėsusius perpjauname per pusę į du lakštus -gauname 4.
Grietinėlės kremas:
Grietinėlę išplakame su cukrumi ir pastatome į šaldytuvą.
Karamelinis kremas: 
Minkštą sviestą išplakti mikseriu. Supilti kambario temperatūros kondensuotą pieną "Rududu" (galima palaikyti skardinę karštame vandenyje - minkštesnį bus lengviau plakti), viską išplakti iki vientisos masės.  Sudėti ir išmaišyti susmulkintus, pakepintus riešutus.
Sirupas biskvitų sulaistymui: 
Vandenyje ištirpiname cukrų.
Torto surinkimas:
 Į torto formą dedame vieną biskvitą, sulaistytome sirupu, užpilame šokolado, užtepame vieną dalį grietinėlės, dedame antrą biskvitą, sulaistome sirupu, užpilame vėl šokolado, sudedame karamelinį kremą, dedame trečią biskvitą, sulaistome sirupu, vėl supilame likusį šokoladą, grietinėlės kremą ir uždengiame paskutiniu biskvitu. Laikome šaldytuve, kol sustings.
Puošiame, pagal savo fantazija. Skanaus!
Cituoti
Atsakyti
Registruokis ir diskutuok!
2012.10.02 15:24 Nauja žinutė
Vartotoajs neprisijungęs Peržiūrėti anketą


Enciklopedija
Enciklopedija
Patyręs
Gaminimo instrukcija:

Ingredientai:
23 cm skersmens kepimo formai reikės:
( aš naudojau 20 cm): (iš viengubos normos gaunasi 1,8 kg tortas)
Biskvitui:
230 g cukraus
1 s. š. vanilinio cukraus
65 g aliejaus
230 g miltų
20 g kepimo miltelių
5 kiaušinių
Kremui:
500 g maskarponės
1 indelio (400 ml) karamelės
2 šaukštų  kavos likerio arba brendžio


Gaminimas:
Biskvitas:
1. Kiaušinius išplakti su cukrumi ir vanile, kol masė tris kartus padidės ir pabals (apie 5 minutes).
2. Toliau plakant, silpna srovele supilti aliejų, minutę paplakti.
3. Sudėti miltus, sumaišytus su kepimo milteliais, ir lengvai išmaišyti nuo dugno link viršaus, kol masė taps gražiai vientisa.
4. Gautą masę supilti į 23 cm. skersmens (aš naudojau 20 cm) apvalų riebalais išteptą kepimo indą ir kepti iki 190°C temperatūros įkaitintoje orkaitėje apie 35 minutes. Atvėsinti ir perpjauti į tris dalis – turėsime tris torto biskvitus.
Maskarponę ir karamelę sudedame į vieną didelį dubenį, įpilame 2 šaukštus kavos likerio arba brendžio ir išplakame elektriniu plaktuvu arba išsukame šaukštu iki vientiso kremo.
Torto surinkimas:
Kiekvieną biskvitą sulaistyti juodąja arbata su citrinos sultimis, aptepti kremu.
Cituoti
Atsakyti
Registruokis ir diskutuok!
© 2006 – 2024 Forumas "Draugas.lt"  |  Privatumo politika  |  Naudojimosi taisyklės  |  Reklama  |  Kontaktai