Tema sukurta: 2015.04.02 18:49
2012.10.02 15:24 Nauja žinutė
Vartotoajs neprisijungęs Peržiūrėti anketą


Enciklopedija
Enciklopedija
Patyręs
Gaminimo instrukcija:

Ingredientai:
1 kg nevirtų krevečių, išdarinėtų, tik su uodegėlėmis
6 vidutinės morkos
4 vidutinės bulvės
1 svogūnas
2 valgomi šaukštai sviesto
1 skardinė kokosų pieno (450 ml)
1 stiklinė vištienos sultinio
2 cm ilgio imbiero šaknies gabalėlis
2 valgomi šaukštai kario prieskonių
2 skiltelės česnako
1 maža tajų paprika (nebūtina, jeigu nemėgstate labai aštriai)
1 saujelė šviežių kalendros lapelių
Druskos


Gaminimas:
1. Papriką perpjauti pusiau, išskobti sėklas ir smulkiai supjaustyti (būtinos vienkartinės pirštinės!)
2. Bulves ir morkas nuskusti ir supjaustyti didokais gabalėliais.
3. Imbiero šaknį nuskusti ir smulkiai sutarkuoti.
4. Česnaką susmulkinti kaip tik įmanoma smulkiau.
5. Svogūną susmulkinti.
6. Didelėje gilioje keptuvėje arba plačiame puode ant vidutinės ugnies ištirpinti sviestą, sudėti morkas, bulves ir svogūną. Viską pakepinti kokias 5-7 minutes, kol daržovės suminkštės.
7. Į keptuvę su daržovėmis sumesti tarkuotą imbierą, smulkintą česnaką, smulkintą papriką ir kario prieskonius, viską išmaišyti ir dar pakepinti 1-2 minutes, kad prieskoniai gerai perkaistų.
8. Supilti sultinį, keptuvę uždengti ir leisti viskam pasitroškinti, kol morkos ir bulvės pilnai išvirs.
9. Sudėti nuvalytas krevetes, supilti kokoso pieną ir pavirinti ant silpnos ugnies kelias minutes, tik kol krevetes pakeis spalvą. Krevetės bus išvirę, kai jų vidus bus nebe balzganas, o matinis ir baltas.
10. Puodą su kariu nukelti nuo ugnies, suberti smulkintus kalendros lapelius. Valgyti su virtais ryžiais.
Cituoti
Atsakyti
Registruokis ir diskutuok!
© 2006 – 2024 Forumas "Draugas.lt"  |  Privatumo politika  |  Naudojimosi taisyklės  |  Reklama  |  Kontaktai