Tema sukurta: 2015.04.02 18:49
2012.10.02 15:24 Nauja žinutė
Vartotoajs neprisijungęs Peržiūrėti anketą


Enciklopedija
Enciklopedija
Patyręs
Gaminimo instrukcija:

Ingredientai:
100 g kambario temperatūros sviesto
100 g cukraus
2 kiaušiniai
120 ml kefyro
1 pakelis vanilinio cukraus
280 g miltų
2 arbatiniai šaukšteliai kepimo miltelių
1 žiupsnelis druskos
0,5 stiklinės cukraus sirupe konservuotų svarainių riekelių
0,5 stiklinės raudonųjų serbentų
Glajui:
100 g juodojo šokolado
50 ml pieno
 2 valgomi šaukštai kokoso drožlių


Gaminimas:
Sviestą su cukrumi mediniu šaukštu išsukau iki purios masės.
Įmušiau kiaušinius ir viską gerai išmaišiau.
Uogas ir svarainius sumaišiau su kefyru.
Supyliau į sviesto masę ir vėl viską išmaišiau.
Kitame inde sumaišiau miltus su druska, kepimo milteliais, vaniliniu cukrumi. Subėriau į prieš tai pagamintą masę. Dar kartą viską išmaišiau.
Paruoštą tešlą supyliau į sviestu pateptą ir miltais pabarstytą kepimo formą.
Kepiau 170 laipsnių orkaitėje 55 minutes. Ataušti keksą palikau kepimo formoje.
Glajus - sulaužiau juodąjį šokoladą, įpyliau pieno ir pakaitinau ant silpnos ugnies iki vientisos masės. Ja apliejau ataušusį keksą. Apibarsčiau kokoso drožlėmis.
SKANAUS!
Cituoti
Atsakyti
Registruokis ir diskutuok!
© 2006 – 2024 Forumas "Draugas.lt"  |  Privatumo politika  |  Naudojimosi taisyklės  |  Reklama  |  Kontaktai