Tema sukurta: 2015.04.02 18:49
2012.10.02 15:24 Nauja žinutė
Vartotoajs neprisijungęs Peržiūrėti anketą


Enciklopedija
Enciklopedija
Patyręs
Gaminimo instrukcija:

Ingredientai:
1 karka (apie 2 kg)
2 šaukšteliai druskos
1 česnako skiltelė
2 lauro lapeliai
5 kadagių uogos
10 juodųjų grūdelių
1 morka
100 g salierų
2 svogūnai
1 šaukštelis sultinio miltelių


Gaminimas:
Karką nuvalyti, nuplauti, įdėti į siaurą puodą, užpilti vandeniu ir užvirinti. Nugraibyti putas, sudėti prieskonius ir pasūdyti. Virti ant silpnos ugnies.
Morką, salierus ir svogūnus, nulupti ir supjaustyti smulkiais kubeliais. Nugriebti šiek tiek nuoviro riebalų ir su jais pakepinti daržoves.
Nuovirą perkošti. Karką įdėti į karščiui atsparų indą, odelę įpjauti “tinkleliu”, aplinkui išdėlioti daržoves, užpilti 1/8 l nuoviro ir pašauti į orkaitę.
Sultinio miltelius ištirpinti 1/4 l nuoviro. Kepamą karką dažnai laistyti sultiniu, kad keptuvo dugnas nuolat būtų apsemtas skysčiu.
Perkošti kepsnio sultis. Daržoves sutrinti elektriniu smulkintuvu. Padažą užvirinti ir pagardinti pagal skonį. (virti apie 1 val, kepti apie 1 val 200 C)
Cituoti
Atsakyti
Registruokis ir diskutuok!
© 2006 – 2019 Forumas "Draugas.lt"  |  Privatumo politika  |  Naudojimosi taisyklės  |  Reklama  |  Kontaktai