Tema sukurta: 2015.04.02 18:49
2012.10.02 15:24 Nauja žinutė
Vartotoajs neprisijungęs Peržiūrėti anketą


Enciklopedija
Enciklopedija
Patyręs
Gaminimo instrukcija:
Ingredientai:
300 g sausainių (man patinka Selga migdoliniai)
100 g sviesto
3 kiaušiniai
stilinė cukraus
100 g smulkintų riešutų (migdolai, lazdyno, graikiški)
100 g šokolado (dažniausiai darau su pienišku arba Princo triufeliniu)
2 šaukštai kakavos
Gaminimas:
Čia neįprastas tinginio receptas, nes šis tinginys keptas, bet, patikėkit, rezultatas dar geresnis negu įprasto tinginio. O ir ingredientai pigiau išeina :) Taigi pradedam. Sausainius sutrupinam, sumaišom su riešutais ir atidedam į šalį. Šokoladą ištirpiname dubenėlyje drauge su sviestu. Atskirai sumaišome kiaušinius su cukrumi, supilame praaušusią šokolado ir sviesto masę, išmaišom. Sudedam kakavą ir riešutus, išmaišom. Gautą masę supilam ant sausainių, gerai viską sumaišome. 20x30 cm kepimo skardą išklojame kepimo popieriumi ir į ją sukrečiame sausainių masę. Masę paspaudžiame, jog pasiskirstytų tolygiai. Šauname į iki 170C įkaitintą orkaitę ir kepame 20 min (tik ne ilgiau, nes perkepęs pyragas neskanus). Ištraukiame iš orkaitės, leidžiame atvėsti ir dedame į šaldytuvą, jog sustingtų. Geriausiai palikti per naktį ar bent kokias 3 valandas. Patikėkit, be proto lengvai pagaminamas ir laaabai skanus pyragas. Esu dariusi ir be riešutų, ir be šokolado, ir vis tiek visi girdavo - sakydavo: čia kaip tinginys, tik dar geriau :) Tad skanaus!
Cituoti
Atsakyti
Registruokis ir diskutuok!
© 2006 – 2024 Forumas "Draugas.lt"  |  Privatumo politika  |  Naudojimosi taisyklės  |  Reklama  |  Kontaktai