Tema sukurta: 2015.04.02 18:49
2012.10.02 15:24 Nauja žinutė
Vartotoajs neprisijungęs Peržiūrėti anketą


Enciklopedija
Enciklopedija
Patyręs
Gaminimo instrukcija:

Ingredientai:
200 g margarino VILNIUS kepiniams
1 kg miltai
5 kiaušinio tryniai
400 g grietinės
žiupsenlis druskos ir cukraus
1 kg kopūsto
3 kietai virti kiaušiniai
3 valgomi šaukštai alyvuogių aliejaus
Pipirų ir druskos pagal skonį


Gaminimas:
Tešlą galite pasigaminti iš vakaro. Į dubenį supilti miltus, grietinę, sutarkuotą margariną, kiaušinių trynius, druską ir cukrų. Jei tešlą ruošite tą pačią dieną galite įberti arbatinį šaukštelį sausų mielių. Viską gerai išminkome, kol gaunasi vientisa masė. O tada svarbiausias momentas, kad tešla būtų trapi - gerą pusvalandį tešlą reikia išmušti, kol ji taps labai minkšta ir tąsi kaip šiltas plastilinas. Tada iš tešlos padarau "dešrą" suvynioju į plėvelę ir dedu į šaldytuvą. Minimum valandai. Kol tešla bręsta, pasigaminu įdarą. Susmulkintą kopūstą gilioje keptuvėje arba puode troškinu aliejuje, kol suminkštės, tada įdedu druską, maltus pipirus ir susmulkintą virtą kiaušinį (kiaušinį aš sutarkuoju su burokine tarka). Įdarą būtina atšaldyti. Tešlą supjaustau į 20-22 dalis. Iškočioju apskritos formos pagrindą, dedu ataušusio įdaro, lenkiu per puse ir užlankstau kraštus kaip koldūnams. Paruoštus kibinus dedu į skardą ant kepimo popieriaus, būtinai palieku nemažus tarpus, kadangi kepant jie gerokai iškyla. Kibinus aptepu išplaktu kiaušinio baltymu. Dedu į įkaitintą orkaitę (200 laipsnių) ir kepu apie 20 min.
Cituoti
Atsakyti
Registruokis ir diskutuok!
© 2006 – 2024 Forumas "Draugas.lt"  |  Privatumo politika  |  Naudojimosi taisyklės  |  Reklama  |  Kontaktai