Tema sukurta: 2015.04.02 18:49
2012.10.02 15:24 Nauja žinutė
Vartotoajs neprisijungęs Peržiūrėti anketą


Enciklopedija
Enciklopedija
Patyręs
Gaminimo instrukcija:

Ingredientai:
Tešlai:
1 kg aukščiausios rūšies kvietinių miltų
450 g margarino (recepte siūloma Eve, o aš panaudojau Vilniaus)
4 kiaušiniai
200 g 30 proc. riebumo grietinės
žiupsnelis druskos
Įdarui (iškart parašau, kad įdaras tai jau jūsų fantazijos ir skonio reikalas):
1 kg vištienos filė
keli pievagrybiai
3 svogūnai
50 g margarino
malti juodieji pipirai
druska
šlakelis šalto virinto vandens


Gaminimas:
Miltus suberiam į dubenį, įpjaustom į juos margariną ir viską gerai sumaišome/pertriname iki kol visas margarinas susimaišys su miltais. Vieno kiaušinio trynį atsikriame ir atidedame, baltymą supilame į miltus, likusios kiaušinius taip pat įmušame į miltus, sukrečiame grietinę ir viską maišome/minkome, kol gausis vientisas, nekimbantis tešlos gniužulas. Tešlą dedam į šaldytuvą.
Ruošiame mėsos įdarą - mėsą supjaustome smulkiai, svogūnus nulupame ir taip pat supjaustome, sudedame į mėsa, ten pat beriame druską, pipirus, pilame vandenį. Pievagrybius nuvalome, supjaustome ir pakaitiname su margarinu keptuvėje, kol išskirs skystį. Tada krauname juos į mėsą ir viską išmaišome.
Traukiame tešlą ir šaldytuvo. Daliname į vienodo dydžio gabaliukus, man gavosi trisdešimt. Imame po vieną ir kočiojam paplotėlį, dedame įdarą ir užspaudžiame bei užsukame kraštą.
 Sudedame ant skardos ir kišame į įkaitintą iki 200 laipsnių temperatūros orkaitę. Kepam apie 30-35 min.
Cituoti
Atsakyti
Registruokis ir diskutuok!
© 2006 – 2024 Forumas "Draugas.lt"  |  Privatumo politika  |  Naudojimosi taisyklės  |  Reklama  |  Kontaktai