Tema sukurta: 2015.04.02 18:49
2012.10.02 15:24 Nauja žinutė
Vartotoajs neprisijungęs Peržiūrėti anketą


Enciklopedija
Enciklopedija
Patyręs
Gaminimo instrukcija:
Ingredientai
Pagrindui:
200 g paprastų šokoladinių sausainių (geriausiai Selga)
70 g sviesto

Varškės masei:
200 g kartaus šokolado
700 – 800 g varškės (geriausiai pertrinta, aš naudojau Mūsų Švelniąją liesą)
250 g cukraus
2 šaukštai miltų
4 kiaušiniai
2 šaukštai grietinėlės
1 arb. šaukštelis vanilinio cukraus
0,5 arb. šaukštelio migdolų ekstrakto (galima pakeisti šaukštu Amareto likerio)
150 g kokoso drožlių
100 g jogurto (naudojau riešutinį, bet turėtų tikti bananinis, kokosinis ar koks kitas)
Gaminimas:
Įkaitinkite orkaitę iki 180 C. 26 cm skersmens apvalios nuimamais kraštais kepimo formos dugną išklokite kepimo popieriumi. Sutrupinkite sausainius (galima juos sutrinti kavamalėje arba virtuviniame kombaine), ištirpinkite sviestą. Sumaišykite sausainių trupinius su tirpintu sviestu ir šia mase išklokite kepimo formos dugną ir padarykite ~ 1 cm aukščio sieneles. Kepkite orkaitėje apie 8 minutes. Išimkite ir palikite atvėsti. Sumažinkite orkaitės temperatūrą iki 160 C.

Ištirpinkite šokoladą. Kol šokoladas tirpsta, mikseriu suplakite varškę ir jogurtą, kad gautųsi vientisa masė. Pamažu plakdami suberkite cukrų, vanilinį cukrų, miltus. Po vieną įmuškite kiaušinius, gerai išplakdami po kiekvieno. Įplakite grietinėlę, migdolų ekstraktą, kokoso drožles. Supilkite varškės masę ant formoje esančio sausainių pagrindo. Paskleiskite šokoladą ant viršaus ir naudodami peilį šiek tiek pamaišykite varškės ir šokolado mases, kad gautųsi dekoratyvios bangelės. Kepkite vidurinėj orkaitės lentynoj apie 1 valandą ir 15 min. Išimkite pyragą iš orkaitės ir leiskite jam atvėsti. Peiliu apipjaukite palei pyrago kraštus atlaisvindami jį nuo skardos sienelių, nes jis vėsdamas truputį sukris, tad geriausia, jog nebūtų prikibęs. Prieš patiekdami pyragą palaikykite kelias valandas šaldytuve. Skanaus!
Cituoti
Atsakyti
Registruokis ir diskutuok!
© 2006 – 2024 Forumas "Draugas.lt"  |  Privatumo politika  |  Naudojimosi taisyklės  |  Reklama  |  Kontaktai