Tema sukurta: 2015.04.02 18:49
2012.10.02 15:24 Nauja žinutė
Vartotoajs neprisijungęs Peržiūrėti anketą


Enciklopedija
Enciklopedija
Patyręs
Gaminimo instrukcija:

Ingredientai:
6 šaukštai sėlenų
1/8 l pasukų
1 kiaušinis
400 g maltos mėsos
4 šaukštai kapotų petražolių
druskos ir juodųjų pipirų
2 šaukštai aliejaus

Daržovių padažas:
3 svogūnai
400 g porų
3 šaukštai sviesto
1/8 l mėsos sultinio
1/4 l grietinės
druskos ir juodųjų pipirų
1 šaukštelis krakmolo
1 šaukštas kapotų petražolių


Gaminimas:
Sėlenas suberti į dubenėlį, įmušti kiaušinį, užpilti pasukomis ir išmaišyti. Nuluptus svogūnus supjaustyti kubeliais. Nuvalytus porus supjaustyti 2 cm storio žiedeliais ir nuplauti.
Keptuve įkaitinti sviestą ir pakepinti svogūnų kubelius, kol suminkštės. Suversti porų žiedelius, supilti sultinį, sukrėsti grietinę, pagardinti druska ir pipirais. Virti 10 minučių ant silpnos ugnies.
Maltą mėsą sumaišyti su išbrinkintomis sėlenomis, pagardinti petražolėmis, druska ir pipirais. Iš faršo suformuoti 8 nedidelius maltinius ir iškepti su aliejumi. Dažnai varyti.
Krakmolą suaišyti su šlakeliu vandens ir sukrėsti į keptuvą su daržovėmis. Padažą užviriti, pasūdyti ir apibarstyti petražolėmis.
Cituoti
Atsakyti
Registruokis ir diskutuok!
© 2006 – 2019 Forumas "Draugas.lt"  |  Privatumo politika  |  Naudojimosi taisyklės  |  Reklama  |  Kontaktai