Tema sukurta: 2015.04.02 18:49
2012.10.02 15:24 Nauja žinutė
Vartotoajs neprisijungęs Peržiūrėti anketą


Enciklopedija
Enciklopedija
Patyręs
Gaminimo instrukcija:

Ingredientai:
200 g riebios varškės
200 ml natūralaus jogurto
100 g cukraus
1 pakelis vanilinio cukraus
150 ml šalto vandens
1 valgomas šaukštas želatinos
400 g paprastų sausainių (naudojau "Gaidelis")
150 g sviesto
1 arbatinis šaukštelis cinamono
0,5 kg šviežių arba konservuotų uogų ar vaisių
3 šaukštų brendžio arba kito skanaus gėrimo


Gaminimas:
Sausainius susmulkinau, užpyliau lydytu sviestu su brendžiu. Išmaišiau ir sukrėčiau į kepimo skardą. Apibarsčiau maltu cinamonu. Naudojau atsegamais šonais ir išimamu dugnu skardą.
Želatiną užpyliau vandeniu, kad išbrinktų.
Varškę išsukau su jogurtu, cukrumi ir vaniliniu cukrumi.
Želatiną pakaitinau, kol ištirpo, truputį atvėsinau ir supyliau į varškės - jogurto masę. Luktelėjau, kol pradės stingti.
Ant sausainių pagrindo išsidėliojau turimas uogas. Šiek tiek pastingusią masę atsargiai supyliau ant uogų. Pilti reikia atsargiai, nes uogos pradeda kilti - gali viskas susimakaluoti...
Darbas atliktas :) viskas padaryta, belieka padeti šaltai, kol sustings. Puošiam jau pagal turimus skanėstus ir nuotaiką ;)
SKANAUS !
Cituoti
Atsakyti
Registruokis ir diskutuok!
© 2006 – 2024 Forumas "Draugas.lt"  |  Privatumo politika  |  Naudojimosi taisyklės  |  Reklama  |  Kontaktai