Tema sukurta: 2015.04.02 18:49
2012.10.02 15:24 Nauja žinutė
Vartotoajs neprisijungęs Peržiūrėti anketą


Enciklopedija
Enciklopedija
Patyręs
Gaminimo instrukcija:

Ingredientai:
8 porcijos
300 miltų
žiupsnelis druskos
1 šaukštas acto
5 šaukštai aliejaus
1 1/2 kg kriaušiu
100 g cukraus
65 g kriaušių trauktinės
100 g razinų, 65 ml romo
100 g graikiniu riešutų
200 g sviesto
50 g džiūvėsėlių
žiupsnelis miltinio cukraus


Gaminimas:
Ruošti 1 valandą.
Kepti 30 minučių.
Tešlą brinkinti 1 valandą.
Kepti 200 C temperatūroje

Miltus sumaišyti su druska, actu, aliejumi, 8 šaukštais vandens ir išminkyti tamprią tešlą. Suformuoti tešlos gumulą ir aptepti aliejumi.
Kriaušes nulupti, perpjauti į 4 dalis, išpjauti sėklalizdžius. Kriaušių minkštimą supjaustyti griežinėliais, apibarstyti cukrumi ir apšlakstyti kriaušių trauktine. Razinas sumaišyti su romu ir kapotais riešutais.
Tešlos gumulą dėti ant miltais apibarstytos drobulės, iškočioti lakštą ir aptepti 125 g ištirpinto sviesto. Trečdalį tešlos lakšto apibarstyti džiūvėsėliais, apdėti kriaušėmis ir riešutų mišiniu.
Imti už drobules kraštų, susukti tešlos lakštą į vidų ir suformuoti vyniotinį. Gerai apspausti kraštus. Perkelti vyniotinį nuo drobules į riebalais išteptą kepimo skardą ir aptepti sviestu. Kepamą vyniotinį dažnai tepti sviestu ir barstyti miltiniu cukrumi.
Cituoti
Atsakyti
Registruokis ir diskutuok!
© 2006 – 2024 Forumas "Draugas.lt"  |  Privatumo politika  |  Naudojimosi taisyklės  |  Reklama  |  Kontaktai