Tema sukurta: 2015.04.02 18:49
2012.10.02 15:24 Nauja žinutė
Vartotoajs neprisijungęs Peržiūrėti anketą


Enciklopedija
Enciklopedija
Patyręs
Gaminimo instrukcija:

Ingredientai:
250 ml šilto vandens
1 v.š. cukraus
1 žiupsnelis druskos
15 g šviežių mielių
2 stiklinės kvietinių miltų
1 stiklinė kviečių gemalų
0,5 stiklinės lydyto sviesto
1 v.š. sezamo sėklų


Gaminimas:
Į dubenį supyliau šiltą vandenį, suptrupinau mieles, įbėriau cukrų. Viską išmaišiau ir palikau 20 min.
Į užraugtas mieles subėriau kviečių gemalus, su druska sumaišytus sijotus miltus.
Supyliau išlydytą sviestą.
Užminkiau tešlą.
Minkiau apie pusvalandį,kol tešla pasidarė tąsi ir nebelipo nei prie indo, nei prie rankų.
Uždengiau ir palikau pakilti. Tūris turi padvigubėti.
Kepimo skardą patepiau sviestu.
Pakilusią tešlą perminkau ant miltais pabarstyto paviršiaus.
Suformavau apvalų kepaliuką, įdėjau į kepimo skardą.
Duonelės viršų patepiau pienu ir apibarsčiau sezamo sėklomis.
Orkaitės apačioje pastačiau dubenėlį su vandeniu, kad kepdama duona neišsausėtų.
Kepiau 200 laipsnių orkaitėje 15 min.
Vėliau kaitrą sumažinau iki 180 laipsnių ir dar kepiau 30 min. skardą uždengusi folijos lapu.
Iškepusią duonelę palikau atvėsti.
Skaniausia ji man su pienu užpiltomis braškėmis :).
SKANAUS!
Cituoti
Atsakyti
Registruokis ir diskutuok!
© 2006 – 2024 Forumas "Draugas.lt"  |  Privatumo politika  |  Naudojimosi taisyklės  |  Reklama  |  Kontaktai