Tema sukurta: 2015.04.02 18:49
2012.10.02 15:24 Nauja žinutė
Vartotoajs neprisijungęs Peržiūrėti anketą


Enciklopedija
Enciklopedija
Patyręs
Gaminimo instrukcija:

Ingredientai:
1 pakelio lazanijos lakštų (500 g),
400 g parmezano sūrio.

Bolonese padažui:
1 didelio svogūno,
1 didelės morkos,
skiltelės česnako,
150 g pievagrybių,
300 g. faršo,
0.5 stiklinės baltojo vyno,
0.5 stiklinės vandens,
3 šaukštų pomidorų pastos,
75 g sviesto,
mairūno,
baziliko,
druskos.

Bechamel padažui:
50 g sviesto,
50 g miltų,
900 ml pieno,
malto muskato.

Gaminimas:
Bolonese padažas gaminamas taip: gilesnėje keptuvėje ar vidutinio dydžio puode svieste pakepinamas svogūnas, supjaustyta morka, susmulkintas česnakas. Daržovėms apkepus, sudedamas faršas ir smulkinti pievagrybiai. Viskas šiek tiek apkepama. Tada atskirai į stiklinę įpilama pusė stiklinės baltojo vyno, beveik tiek pat vandens ir sumaišoma su 3 valgomaisiais šaukštais pomidorų pastos. Gautas skystis supilamas į puodą su daržovėmis ir mėsa, viskas pagardinama prieskoniais ir leidžiama nugaruoti vandens pertekliui. Viskas kepama apie 30-45 minutes. Padažas turi būti tirštas. Bechamel padažas gaminamas taip: ištirpinamas sviestas, jame apkepinami miltai, tada palaipsniui, nuolat maišant, pilamas pienas. Padažas pagardinamas muskatu ir nuolat maišant užvirinamas. Keletą minučių pavirinamas. Padažas turi būti truputį skystesnis už kondensuotą pieną. Aliejumi ar sviestu ištepamas kepimo indas, dedami lazanijos lakštai, kurie ištepami pirma Bechamel, o po to Bolonese padažu, pabarstoma tarkuotu sūriu. Taip sutepami 4 sluoksniai, sudedant po 5 lazanijos lakštus. Ant viršutinio lakšto storu sluoksniu tepamas Bechamel padažas ir gausiai apibarstomas sūriu bei uždedama po mažą gabalėlį sviesto, kad sūris nesudžiūtų. Indas dedamas į 250 laipsnių C įkaitintą orkaitę ir kepama apie 30 minučių, po to dar paliekama 10 minučių pastovėti, kad į lakštus geriau įsigertų padažai. Skanaus :)
Cituoti
Atsakyti
Registruokis ir diskutuok!
2012.10.02 15:24 Nauja žinutė
Vartotoajs neprisijungęs Peržiūrėti anketą


Enciklopedija
Enciklopedija
Patyręs
Gaminimo instrukcija:

Ingredientai:
1 pakelis (500 g) lazanijos lakštų 
300 g Parmezano sūrio
Bolonese padažui:
1 didesnis svogūnas
1 didelė morka
skiltelė česnako
300 g faršo (galima 150 g kiaulienos ir 150 g jautienos)
15 g džiovintų grybų arba 200 g pievagrybių
0,5 stiklinės balto vyno
0,5 stiklinės vandens
3 šaukštai pomidorų pastos
75 g sviesto
prieskoniai ir druska

Bechamel padažui:
50 g sviesto
50 g miltų
900 ml pieno
maltas muskatas


Gaminimas:
Bolonese padažas gaminamas taip: gilesnėje keptuvėje ar vidutinio didumo puode svieste akepinamas svogūnas, sutarkuota per burokinę trintuvę morka, susmulkintas česnakas. Daržovėms apkepus, sudedamas faršas, susmulkinti grybai (džiovintus grybus prieš tai reikia gerai išmirkyti vandenyje). Viskas šiek tiek apkepama. Tada atskirai į stiklinę įpilama pusė stiklinės balto vyno, beveik tiek pat vandens ir sumaišoma su 3 valgomaisiais šaukštais pomidorų pastos. Gautas skystis supilamas į puodą su daržovėmis ir mėsa, viskas pagardinama prieskoniais (baziliku, pipirais, druska, raudonąja paprika ir kt.) ir leidžiama nugaruoti vandens pertekliui (t.y. neuždengiant puodo), viskas kepama apie 30 - 45 minutes. Padažas turi būti tirštas.
Bechamel padažas gaminamas taip: Ištirpinamas sviestas, jame apkepinami miltai, tada palaipsniui, nuolat maišant pilamas pienas. Padažas pagardinamas muskatu ir nuolat maišant užvirinamas. Keletą minučių pavirinamas. Padažas turi būti truputį skystesnis už kondensuotą pieną.
Lazanijos lakštai paverdami apie 2 minutes vandenyje, ištraukti dedami po vieną (kad nesuliptų) ant drėgno rankšluosčio ar ant lėkščių.
Aliejumi ar sviestu ištepamas kepimo indas, prieš tai įsitikinus, kad tilps lazanijos lakštai.
Dedami lazanijos lakštai, kurie ištepami pirma Bechamel, o po to Bolonese padažu, pabarstoma tarkuotu sūriu. Taip sutepami 4 sluoksniai, sudedant po 5 lazanijos lakštus. Ant viršutinio lakšto storu sluoksniu tepamas
Bechamel padažas ir gausiai apibarstomas sūriu, bei uždedama po mažą gabalėlį sviesto, kad sūris nesudžiūtų. Indas dedamas į 250 laipsnių C įkaitintą
orkaitę ir kepama apie 20 minučių, po to dar paliekama 10 minučių pastovėti, kad į lakštus geriau įsigertų padažai.
 P.S. Aš i bechamel padažą dar dejau džiovinto oregono, ir nebarsšiau sūriu.
Cituoti
Atsakyti
Registruokis ir diskutuok!
2012.10.02 15:24 Nauja žinutė
Vartotoajs neprisijungęs Peržiūrėti anketą


Enciklopedija
Enciklopedija
Patyręs
Gaminimo instrukcija:

Ingredientai:
0,5 kg faršo
Lakštiniai makaronai
1 svogūnas
1 paprika
1 pomidoras
~ 50 g sviesto
~ 0.2 l pieno
Fermentinis sūris
1 šaukštas miltų
Aliejus kepimui


Gaminimas:
Į keptuvę įpilame aliejaus. Jame pakepiname faršą, susmulkinta papriką ir pomidorą. Kai faršas baigia pakepti sudedame susmulkintą svogūną. Palaikome kelias minutes ir nuimame nuo viryklės. Kol kepiname faršą padarome padažą. Nedideliame puoduke išlydome sviestą. Po to supilame pieną ir po truputį maišydami įdedame miltus. Kai pakepiname faršą ir padarome padažą, į kepimo indą dedame Ir taip sluoksniuojame. Vėliau įdedame indą į 200 laipsnių įkaitintą orkaitę ir kepame apie 30-45 minutes. Makaronus, užpilame juos padažu, ant jo uždedame faršo ir fermentinio sūrio. 
Skanaus!:)
Cituoti
Atsakyti
Registruokis ir diskutuok!
© 2006 – 2024 Forumas "Draugas.lt"  |  Privatumo politika  |  Naudojimosi taisyklės  |  Reklama  |  Kontaktai