Tema sukurta: 2015.04.02 18:49
2012.10.02 15:24 Nauja žinutė
Vartotoajs neprisijungęs Peržiūrėti anketą


Enciklopedija
Enciklopedija
Patyręs
Gaminimo instrukcija:

Ingredientai:
Tešlai reikės:
200 g kvietinių miltų
25 g kukurūzų miltų
25 g pieno miltelių
3 valgomi šaukštai cukraus pudros
180 g sviesto
3 valgomi šaukštai 36% grietinės
0,5 plytelės pieniško ar juodojo šokolado, arba kelių minkštų 'irisinių' saldainių
Papuošimui reikės:
šokoladiniai sausi dribsniai auselėms
šokoladiniai pabarstai akelėms
noselėms tiks nedidėlės džiovintos uogos (razinos, spanguolės, mėlynės) ar tešlos gabalėliukas sumaišytas su kakvos milteliais arba cinamonu, kad būtų tamsesnės


Gaminimas:
Sviestą sutarkuojame stambia trintuve arba supjaustome gabaliukais į dubenį, sukrečiame grietinę ir suberiame cukraus pudrą. Išsukame iki vienalytės masės. Sumaišome kvietinius miltus, kukurūzus bei pieno miltelius. Iš miltų mišinio bei svieto masės išminkome tešlą. Ją sugnaibome į gabaliukus, gabaliuko dydis turėtų būti maždaug kaip dviejų centų monetos.
Į kiekvieną gabaliuką įdedame mažulytį gnybelį šokolado arba irisinio saldainio. Susukame rutuliuką. Prie rutuliuko lipdome ausytes (dribsniai), akytes (pabarstai), nosytes (uogos ar ta pati tešla). Pašauname į įkaitintą iki 160 laipsnių C orkaitę ir kepame kol pagelsta (apie 20 min.).
Svarbu: jei tešla atrodo per minkšta, dėkite dar miltų ir nelipdykite didelių, nes sausainiukai taps panašūs ne į šuniukus/peliukus/peršiukus, o blynelius ;) Dar svarbiau: BŪTINAI šiuos sausainiukus gaminkite su atžalomis - tai nepakartojamos emocijos :) P.S. Jei matysite, kad sausainiukų liks ir kitai dienai (kas mažai tikėtina), pravėsusius slėpkite į sandarų indą.
Cituoti
Atsakyti
Registruokis ir diskutuok!
© 2006 – 2024 Forumas "Draugas.lt"  |  Privatumo politika  |  Naudojimosi taisyklės  |  Reklama  |  Kontaktai