Žaidimai visiems
Siūlome vaikinams
Siūlome merginoms
akmenys interjerui,
kolekcijos,
iron,
admin,
kas,
porn,
blokavimas,
mano,
porno,
snezana,
daugiau rezultatų...
Skelbimo paieška
Paskutinės paieškos
Informacijos paieška
Paskutinės paieškos
Kęstučio g., Kėdainių m., Kėdainių r. sav.,
Klevų g., Kėdainių m., Kėdainių r. sav.,
Klonio g., Kėdainių m., Kėdainių r. sav.,
Kluono g., Kėdainių m., Kėdainių r. sav.,
Knypavos g., Kėdainių m., Kėdainių r. sav.,
Jei kilo klausimų, turi pastabų ar pasiūlymų, rašyk forumas@dr.lt.
| | 2012.10.02 15:24 |
|
|
Enciklopedija
Patyręs
|
Gaminimo instrukcija: Ingredientai: Reikės: 45 g maltų migdolo riešutų 75 g cukraus pudros 10 g cukraus 35-36 g kiaušinio baltymo mėgiamos spalvos dažų (tinka tik milteliais arba želinės
konsistencijos) Pertepimui: 100 g pieniško šokolado 100 ml grietinėlės Šaukštelio sviesto
Gaminimas: Orkaitę įkaitinti iki 140° temp.. Cukraus pudrą gerai sumaišyti su maltais riešutais. Aš šiuos tiesiog subėriau į indelį ir gerai gerai iškračiau.
Tada belieka šią visą masę per sietelį persijoti, kad didesni riešutų gabaliukai atsisijotų. Likusius stambiuosius dar kartą permalti. Kiaušinio baltymą plakti. Kai šis pradės baltuoti, suberti cukrų ir toliau plakti. Na ir toliau plakti, kol masė labai labai balta taps. Jei naudojate dažus,
sudėkite ir dar šiek tiek paplakite. Į baltymą berti 1/3 sijotų riešutų ir sujungti atsargiai viską. Geriausiai šiam reikalui tinka silikoninė mentelė, kuriai tešla tik atsargiai į vieną pusę sukant sujungiama. Berti vėl 1/3 riešutų masės ir išsukti. Suberti likusius ir vėl išsukti. Masę
sukrėsti į konditerinį maišelį ir ant kepimo popieriaus išspausti mažus blynelius (20 vienetų). Leisti 20-25 min pastovėti, kad viršus apdžiūtų. Pasistengti, kad macarons negautų skersvėjo ;) Pašauti į orkaitę 14 min (Aš pašoviau į orkaitės vidurinį aukštį). Traukti lauk ir iškart perkelti su
kepimo popieriumi ant vėsaus paviršiaus. Po keletos min macarons kuo puikiauisiai nusiima nuo kepimo popieriaus. Pertepimui: 1. Grietinėlę supilkite į nedidelį prikaistuvį ir kaitinkite ant vidutinio dydžio ugnies, kol beveik užvirs – prikaistuvio kraštuose ims putoti. 2. Nuimkite
prikaistuvį nuo ugnies. Suberkite į grietinėlę sulaužytą šokoladą ir sviestą. 3. Palikite porą minučių pastovėti, tuomet išmaišykite iki vientisos masės. 4. Atvėsinkite šokoladinį kremą šaldytuve, kol taps tirštas, tepamos konsistencijos (tam gali prireikti poros valandų).
|
|
| | 2012.10.02 15:24 |
|
|
Enciklopedija
Patyręs
|
Gaminimo instrukcija: Ingredientai: 110 g baltymų (apie 3 vidutinio dydžio baltymai) 100 g migdolų miltų (galima naudoti ir sveikus migdolus ar migdolų plokšteles) 190 g cukraus pudros 20 g cukraus Žiupsnelis druskos
(mažo) Pertepimui: 50 gr. juodojo šokolado 50 g grietinėlės (35 % rieb. ) 0,5 v.š. sviesto
Gaminimas: 1. Įkaitinkite orkaitę iki 150°C temperatūros. Kepimo popieriumi išklokite kepimo skardą. 2. Migdolų miltus sumaišykite su milteliniu
cukrumi. Sudėkite į maisto smulkintuvą ir permalkite – smulkintuvą ijungę laikykite porą minučių. 3. Permaltus miltus su milteliniu cukrumi išsijokite į dubenį per pakankamai smulkų sietelį. 4. Paruoštą mišinį tolygiai paskleiskite ant kepimo popieriumi išklotos skardos. Džiovinkite
įkaitintoje orkaitėje 5 minutes. 5. Iš orkaitės išimtus miltus palikite atvėsti. Tuomet dar kartą išsijokite į didelį dubenį. 6. Kitame dubenyje išplakite sendintus kiaušinių baltymus. Elektriniu plaktuvu paplakite, kol baltymai suputos. Tuomet suberkite cukrų ir plakite iki standžių,
blizgančių putų. Baltymus išplakite labai stropiai ir sąžiningai – išėmus plakiklio šluotelę iš dubens su baltymais, ant jos turi likti standi baltymų kepurė. O, dubenį su baltymais apvertus “aukštyn kojom”, baltymai turi tvirtai laikytis dubenyje. 7. Beriame į baltymus turimą
birų mišinį ir maišome "keldami" tešlą nuo dugno ir "uždengdami" ja viršų. Idealiausiai tam tinka plokščia mentelė. Maišyti reikia kuo trumpiau! Tešlos konsistencija turi būti tokia, kad šaukšteliu jos uždėjus ant lėkštutės tešla labai lėtai slystų į šonus ir būsimo pyragaičio
viršus taptų lygus, be kauburėlių. Jei konsistencija dar nėra tokia - pamaišome tešlą. Maišant ji skystėja. Bet vėlgi - labai svarbu tešlos nepermaišyti (!!!), nes išspausti Macarons'ai paprasčiausiai išskys į "blynus". Ant kepimo popieriaus nusipiešiame apie 3 cm. skersmens apskritimus.
Tešlą dedame į konditerinį maišelį ir be jokio angalio ant nusipieštų apskritimų spaudžiame pyragaičius. Paliekame juos 60 min. kambario temperatūroje apdžiūtų. Tai labai svarbu, nes teigiama, kad nuo jų džiūvimo laiko priklauso "sijonėlių" formavimasis. Nežinau, kiek tame tiesos, bet
palaikius nurodytą laiką šį kartą išties kepant pradėjo formuotis vadinami "sijonėliai". 8. Kepame iki 150°C įkaitintoje orkaitėje apie 15 min. Tačiau reikia atsižvelgti į savo orkaitės ypatumus. 9. Macarons nuimkite nuo kepimo popieriaus, tik tada, kai jie bus visiškai
atvėsę! Pertepimui: 1. Grietinėlę supilkite į nedidelį prikaistuvį ir kaitinkite ant vidutinio dydžio ugnies, kol beveik užvirs – prikaistuvio kraštuose ims putoti. 2. Nuimkite prikaistuvį nuo ugnies. Suberkite į grietinėlę sulaužytą šokoladą ir sviestą. 3. Palikite porą
minučių pastovėti, tuomet išmaišykite iki vientisos masės. 4. Atvėsinkite šokoladinį kremą šaldytuve, kol taps tirštas, tepamos konsistencijos (tam gali prireikti poros valandų).
|
|
|
|
|