Tema sukurta: 2015.04.02 18:49
2012.10.02 15:24 Nauja žinutė
Vartotoajs neprisijungęs Peržiūrėti anketą


Enciklopedija
Enciklopedija
Patyręs
Gaminimo instrukcija:

Ingredientai:
2 svogūnai
2 česnako skiltelės
50 g šoninės
250 g maltos jautienos
3 šaukštai pomidorų tyrės
1/4 šaukštelio raudonėlių
1/4 šaukštelio maltų salierų šaknų
1/8 l raudonojo vyno
druskos ir pipirų
2 šaukštai miltų
2 šaukštai sviesto
1/4 l pieno
1/2 šaukštelio sultinio miltelių
50 g parmezano sūrio
žiupsnelis muskato
250 g žaliųjų makaronų
3 šaukštai alyvų aliejaus


Gaminimas:
Svogūnus ir česnaką nulupti bei supjaustyti kubeliais. Šoninę supjaustyti kubeliais, paspirginti. Į keptuvą su šonine sudėti mėsą ir kepant maišyti, kad būtų biri. Likus minutei iki kepimo pabaigos, suberti supjaustytus svogūnus bei česnaką.
Supilti pomidorų tyrę, raudonąjį vyną ir suberti prieskonius. Viską gerai išmaišyti. Troškinti uždengtame inde ant silpnos ugnies. Pagardinti.
Keptuvėje ištirpinti sviestą ir apkepinti miltus, supilti pieną bei suberti sultinio miltelius. Virti ant silpnos ugnies, kol padažas sutirštės. Dažnai maišyti. Padažą apibarstyti parmezanu, pagardinti druska, pipirais ir muskatu.
Makaronus išvirti pasūdytame vandenyje ir nuvarvinti. Kad makaronai nesuliptų, įpilti aliejaus ir išmaišyti. Į karščiui atsparų indą sluoksniais sudėti makaronus ir apkeptą mėsą. Užpilti sūrio padažu ir apkepti orkaitėje.
Cituoti
Atsakyti
Registruokis ir diskutuok!
© 2006 – 2019 Forumas "Draugas.lt"  |  Privatumo politika  |  Naudojimosi taisyklės  |  Reklama  |  Kontaktai