Tema sukurta: 2015.04.02 18:49
2012.10.02 15:24 Nauja žinutė
Vartotoajs neprisijungęs Peržiūrėti anketą


Enciklopedija
Enciklopedija
Patyręs
Gaminimo instrukcija:

Ingredientai:
16 plonų šviežių šparagų stiebų (Šparagai)
230 g ilgų makaronų
1 v. š. alyvų aliejaus
4 skiltelės česnako, plonai supjaustyto
0,25 a. š. šviežiai maltų baltųjų pipirų
0,25 puodelio sauso balto vyno
0,25 a . š. druskos
3 nedideli pomidorai, be sėklų ir supjaustyti
1 šaukštas sviesto
0,25 puodelio susmulkinto šviežio baziliko (Bazilikas)


Gaminimas:
1. Nulaužkite ir išmeskite šparagų kotų galus. Nuplaukite šaltu vandeniu. Nupjaukite arba nulaužkite viršūnėles; atidėkite. Įžambiai supjaustykite stiebus į 2,5-3 cm gabaliukus, atidėkite.
2. Išvirkite makaronus pagal pakuotės nurodymus. Tuo tarpu, virš vidutinės ugnies didelėje keptuvėje įkaitinkite aliejų. Sudėkite česnaką ir pipirus, maišydami kepkite 30 sekundžių.
3. Į mišinį sudėkite šparagų gabaliukus, vyną ir druską. Užvirkite, sumažinkite ugnį. Retkarčiais pamaišydami kepkite neuždengtą 3 minutes, kol šparagai bus traškūs. Sudėkite pomidorus ir šparagų viršūnėlės, kepkite neuždengtus dar 1 minutę.
4. Nuimkite nuo ugnies, įmaišykite sviestą.
5. Nusunkite makaronus, sudėkite makaronus ir baziliką į keptuvę. Atsargiai išmaišykite.
Cituoti
Atsakyti
Registruokis ir diskutuok!
© 2006 – 2024 Forumas "Draugas.lt"  |  Privatumo politika  |  Naudojimosi taisyklės  |  Reklama  |  Kontaktai