Tema sukurta: 2015.04.02 18:49
2012.10.02 15:24 Nauja žinutė
Vartotoajs neprisijungęs Peržiūrėti anketą


Enciklopedija
Enciklopedija
Patyręs
Gaminimo instrukcija:

Ingredientai:
1 kg raudongūžių kopūstų
2 obuoliai
2 šaukštai citrinų sulčių
1/2 šaukštelio druskos
3 šaukštai cukraus
8 šaukštai vyno acto
3 svogūnai
3 šaukštai sviesto
2 cinamono lazdelės
1 lauro lapelis
1/4 l raudonojo vyno
50 g juodųjų serbentų drebučių

Gaminimas:
Išpjauti stambias kopūstų lapų gyslas, o kopūstus supjaustyti šiaudeliais. Obuolius nulupti, perpjauti į 4 dalis, išpjauti sėklalizdžius ir supjaustyti šiaudeliais. kopūstus ir obuolius apšlakstyti citrinų sultimi, apibarstyti druska, 2 šaukšteliais cukraus, apšlakstyti 6 šaukštais acto, prislėgti ir marinuoti.
Nuluptus svogūnus išilgai perpjauti pusiau ir supjaustyti šiaudeliais. Keptuve ant vidutinės ugnies įkaitinti sviestą, įberti šaukštą cukraus ir kepti, kol gražiai pagels. Dažnai maišyti. Įpilti 2 šaukštus acto, suberti supjaustytus svogūnus ir maišant kepti, kol svogūnai suminkštės.
Suversti marinuotus kopūstus, pagardinti likusiais priedais, išmaišyti ir užvirinti. Troškinti uždengtame puode. Jei reikia, pamaišyti. Prieš patiekinat kopūstus pasūdyti, išimti lauro lapelį bei cinamono lazdales.
Cituoti
Atsakyti
Registruokis ir diskutuok!
© 2006 – 2024 Forumas "Draugas.lt"  |  Privatumo politika  |  Naudojimosi taisyklės  |  Reklama  |  Kontaktai