Tema sukurta: 2015.04.02 18:49
2012.10.02 15:24 Nauja žinutė
Vartotoajs neprisijungęs Peržiūrėti anketą


Enciklopedija
Enciklopedija
Patyręs
Gaminimo instrukcija:

Ingredientai:
Pagrindui:
300 g sausainių
150 g margarino VILNIUS kepiniams
Varškės kremui:
500 g "maskarponės" sūrio
1 indelis jogurto
100 g cukraus
1 v.š. vanilinio cukraus
0,5 citrinos sulčių
1 šaukštelis tarkuotos citrinos žievelės
2 v.š. želatinos
 
Juodųjų serbentų užpilui:
 
400 g juodųjų serbentų
100 g cukraus (pagal skonį)
3 v.š. želatinos
4 v.š. vandens


Gaminimas:
Pagrindas:
Sausainius susmulkiname, margariną išlydome, sumaišome ir sudedame į formą.
Juodųjų serbentų užpilas:
Želatiną užpilame vandeniu ir paliekame išbrinkti. Serbentus beriame į puodą, pilame 2 v.š. vandens. Beriame cukrų ir paverdame ant nedidelės ugnies, kol serbentai suminkštės. Cukraus pilti pagal skonį, nuolat ragaujant, kokio saldumo sirupas. Į karštą serbentų sirupą pilame želatiną, išmaišome. Palaukiame, kol atvės.
Varškės kremas:
Į maskarponės sūrį pilame jogurtą, cukrų, citrinos sultis, žievelę, išmaišome. Išbrinkiname ir ištirpiname želatiną, supilame, išmaišome. Ant sustingusio pagrindo pilame truputį mažiau nei pusę varškės kremo, ant jo - serbentų sirupą, vėl varškės kremas ir sirupas. Paliekame 3-4 valandoms šaldytuve.
Skanaus
Cituoti
Atsakyti
Registruokis ir diskutuok!
© 2006 – 2024 Forumas "Draugas.lt"  |  Privatumo politika  |  Naudojimosi taisyklės  |  Reklama  |  Kontaktai