Tema sukurta: 2015.04.02 18:49
2012.10.02 15:24 Nauja žinutė
Vartotoajs neprisijungęs Peržiūrėti anketą


Enciklopedija
Enciklopedija
Patyręs
Gaminimo instrukcija:

Ingredientai:
Miltai - 300 g
Cukraus pudra - 40 g
Šviežios mielės - 12 g
Sviestas - 150 g
Kiaušiniai - 2 vnt.
Pienas - 100 ml

Gaminimas:
Į išsijotus miltus pilame druską, pieną, cukraus pudrą ir kiaušinį. Viską geraiišmaišyti. Tuomet dėti ištrintas mieles ir gautą masę minkyti tol, kol gausis vientisa elastinga tešla. Tešlą uždengti drėgnu rankšluosčiu ir palikti apie 2 val. kildinti šiltoje vietoje. Tešlos tūris turi padvigubįti. Tuomet spustelėkite tešlą - ji turi atšokti. Ir vel reikia susukti tešlą į rankšluostį ir dėti valandai į šaldytuvą. Sviestui leisti suminkštėti ir kočėlu išvolioti. Iš kočioti tešlą, suformuoti stačiakampį ir į vidurį padėti sviestą. Užlenkti tešlos galus taip, kad per gautus sulenkimus, ją būtų galima padalinti į 4 dalis. Pusvalandžiui dar įdedame į šaldytuvą. Išvoliokite tešlą kočėlu ir peiliu supjaustykite į trikampiukus. Jei norite, dabar galite deti idara, pvz. uogiene. Susukite trikampiukus, pradedant nuo plačios jų dalies ir išdėliokite ant riebalais išteptos kepimo skardos. Valandai palikite. Aptepkite kruasanus kiaušinio plakiniu sumaišytu su dviem šaukštais vandens. Kepti 220 laipsnių temperatūroje 10 minučių ir 180 0C 5 minutes, kol gražiai parus. Skanaus :)

Receptas atsiųstas konkursui
Cituoti
Atsakyti
Registruokis ir diskutuok!
© 2006 – 2024 Forumas "Draugas.lt"  |  Privatumo politika  |  Naudojimosi taisyklės  |  Reklama  |  Kontaktai