Tema sukurta: 2015.04.02 18:49
2012.10.02 15:24 Nauja žinutė
Vartotoajs neprisijungęs Peržiūrėti anketą


Enciklopedija
Enciklopedija
Patyręs
Gaminimo instrukcija:

Ingredientai:
Pagrindui:
100 g kambario temperatūros sviesto
1/2 puodelio cukraus
1 kiaušinis
1/2 a. š. vanilės
1 1/2 puodelio miltų

Riešutiniam sluoksniui:
60 g sviesto
2/3 puodelio rudojo cukraus (arba 1/2 puodelio paprasto baltojo cukraus)
4 v. š. medaus
200 g plokštelėmis supjaustytų migdolų (galima ir pasmulkintų kitokių riešutų, pvz. graikinių)

Gaminimas:
Pagrindas:
Sviestą išplakite su cukrumi iki baltumo. Sudėkite vanilę ir kiaušinį. Išplakti. Palaipsniui suberkite miltus. Turi gautis minkšta nelimpanti prie rankų tešla (priklausomai nuo miltų, jų gali prireikti daugiau, bet nepriberkite ir per daug, nes iškepęs agrindas bus kietas). Atšaldykite tešlą šaldytuve apie 1 val. Orkaitę įkaitinkite iki 170? C. Iškočioti 0,5 cm storio tešlos lakštą ir išklokite 23 cm kvadratinės (galime ir 24 arba 26 cm apvalios) formos dugną, suformuodami neaukštą kraštelį, kad kepant įdaras neišbėgtų. Subadykite tešlą šakute ir kepkite apie 15 min., kol kraštai pagels.

Viršutinis sluoksnis:
Puode sumaišykite sviestą, cukrų ir medų. Nuolat maišant užvirkite ir pavirkite 2 min. Nuimkite nuo ugnies, suberkite riešutus, išmaišykite ir sudėkite ant apkepto tešlos pagrindo. Dėkite atgal į orkaitę ir kepti dar 20 – 25 min., kol riešutai įgaus auksinę – karamelinę spalvą. Gerai ataušinkite (karšto jokiu būdų nepjaustykite, nes bus dar nesustingęs) ir tada supjaustykite gabaliukais, kvadratėliais arba kita norima forma.

Skanaus! Duodu ranką nukirsti, kad šis pyragas visada greitai dings nuo stalo :)
Cituoti
Atsakyti
Registruokis ir diskutuok!
© 2006 – 2024 Forumas "Draugas.lt"  |  Privatumo politika  |  Naudojimosi taisyklės  |  Reklama  |  Kontaktai