Tema sukurta: 2015.04.02 18:49
2012.10.02 15:24 Nauja žinutė
Vartotoajs neprisijungęs Peržiūrėti anketą


Enciklopedija
Enciklopedija
Patyręs
Gaminimo instrukcija:

Ingredientai:
50 g sviesto
3 kiaušinių
3 v. š. cukraus
3 v. š. medaus
4 v. š. miltų
1 a. š. sodos, nugesintos citrinos sultimis
0,5 a.š. cinamono
Truputį gvazdikėlių
Aliejauis, kepimo skardai patepti
Įdarui:

400 g. grietinės
2 v. š.  želatinos
4 v. š.  cukraus
0, 25 a. š. citrinos rūgšties


Gaminimas:
 
Į dubenį įmuškite kiaušinius, suberkite cukrų ir gerai išplakite. Į dubenį sudėkite sviestą ir medų, statykite ant labai silpnos ugnies ir, nuolat maišydami, kaitinkite, kol sviestas ir medus visiškai ištirps. Nukėlę nuo ugnies, sudėkite miltus, sodą, cinamoną ir gvazdikėlius, viską gerai išmaišykite.
Į kepimo indą, išklotą kepimo popieriumi ir pateptu aliejumi, supilkite paruoštą tešlą. Ją paskirstykite plonai. Jei kepimo indas mažesnis, kepti du kartus (gausis du vyniotiniai).
Kepti 170°C orkaitėje, apie 15 minučių, kol gražiai pagels. Iškepusį lakštą ir dar karštą susukite ir palikite valandą atvėsti.
Tuomet paruoškite kremą. Grietinę išmaišykite su cukrumi, citrinos rūgštele, vandenyje išbrinkinta ir ištirpdinta (tirpinti kaitinant ant silpnos ugnies) želatina. Trumpam įdėti į šaldytuvą, kad apstingtų.
Atvėsusį meduolį išvynioti ir ištepti įdaru bei vėl atgal susukti. Leisti sustingti. Puošti pagal fantaziją ir skonį.
SKANAUS!
Cituoti
Atsakyti
Registruokis ir diskutuok!
© 2006 – 2024 Forumas "Draugas.lt"  |  Privatumo politika  |  Naudojimosi taisyklės  |  Reklama  |  Kontaktai