Žaidimai visiems
Siūlome vaikinams
Siūlome merginoms
aratiku,
nemexia,
dvykunu,
ištrinti anketa,
honda crv,
minikraft,
vip,
vip atsisakymas,
nematomas dramblys,
roblox,
daugiau rezultatų...
Skelbimo paieška
Paskutinės paieškos
Informacijos paieška
Paskutinės paieškos
Lietuviu poetas, eileraciu rinkiniu "Zygio draugai", "Osia gimtines berzai", "Berzu lopsine", "Ir nusinese saule miskai", "Ilgesys - ta giesme" autorius,
Lietuviu poetas, eilerasciu "Pusletosioms rankoms", "Is darbininko katekizmo", "Ateities dainius", "Naujas rytas", "Neverkit pas kapa", "Ave, vita" autorius,
Lietuviu poetas, eilerasciu rinkinio "Kukucio balades" autorius,
Lietuviu poetas, eilerasciu rinkinio "Pavasario balsai", poemu "Jaunoji Lietuva", "Raseiniu Magde", "Musu vargai", dramu "Kestucio mirtis", "Vytautas pas kryziuocius", "Didysis Vytautas - Karalius" autorius,
Lietuviu poetas, eilerasciu rinkiniu "Baltosios dienos", "Amzinas zydas", "Krintancios zvaigzdes", "Zenklai ir stebuklai", "Saukiu as tauta", "Per pasauli keliauja zmogus", "Tarp zemes ir dangaus" autorius,
F. Boguševičiaus g., Savičiūnų k., Vilniaus r. sav.,
Gėlių g., Savičiūnų k., Vilniaus r. sav.,
Lauko g., Savičiūnų k., Vilniaus r. sav.,
Naujakurių g., Savičiūnų k., Vilniaus r. sav.,
Aguonų g., Skaidiškių k., Vilniaus r. sav.,
Jei kilo klausimų, turi pastabų ar pasiūlymų, rašyk forumas@dr.lt.
| | 2012.10.02 15:24 |
|
|
Enciklopedija
Patyręs
|
Daugiametis žolinis augalas. Tinka pomidorų sriubai, likeriams, padažams ir užpilams, lapinėms ir agurkų salotoms, veršienos patiekalams, varškei ir sūriui su žalumynais pagardinti. Daugelis mėgsta melisos arbatą. Skonis ir kvapas gaivus, stiprus, primena citrinas. Melisa mažina kraujospūdį, gydo
peršalimą, gripą, virškinimo sutrikimus, slopina nervinę įtampą, išvaduoja nuo nemigos. Šį žolyną galima auginti ne tik sode, bet ir balkone. Tik pasirinkite žemaūges veisles. Geriasuiai auga saulėtoje ar pusiau šešelingoje vietoje, trąšioje, net truputi kalkingoje dirvoje. Naudojamos
dalys: lapai ir viršūnėlės skinami prieš žydėjimą ir po jo. Į patiekalus dedami švieži ir džiovinti. Džiovinami tik pavėsyje. Plačiau skaitykite žurnale „Gėlių spalvos“ Nr. 14 - „Prieskonių sodas“.
Susijęs straipsnis – „Žolelių arbatos“.
|
|
|
|
|