Tema sukurta: 2015.04.02 18:49
2012.10.02 15:24 Nauja žinutė
Vartotoajs neprisijungęs Peržiūrėti anketą


Enciklopedija
Enciklopedija
Patyręs
Gaminimo instrukcija:

Ingredientai:
400 g kiaulienos filė
400 g jautienos filė
350 g jaučių kepenų
100 g lašinukų
100 g svogūnų
kiaušinis
300 g morkų
druskos
maltų pipirų
Marinatui:
šaukštelis druskos
keli karčiųjų pipirų žirneliai
keli kvapiųjų pipirų žirneliai
kalendrų
laurų lapelių 


Gaminimas:
Paruoškite marinatą: vandenį užvirkite, sudėkite prieskonius, puodą uždenkite, pakaitinkite. Paskui atvėsinkite.
Nuo kiaulienos bei jautienos pašalinkite plėves, supjaustykite maždaug 200 g dydžio gabalais ir pamarinuokite. Paskui mėsą
išimkite iš marinato, nuplaukite, kad neliktų kalendrų grūdelių bei laurų lapų. Mėsą stambiai sumalkite arba smulkiai supjaustykite, pridėkite druskos, pipirų, kubeliais pjaustytų morkų ir gerai išmaišykite.
Kepenis gerai nuplaukite, nupjaustykite plėves, išpjaukite gyslas, supjaustykite mažais gabaliukais ir pabarstykite
druska. Lašinukus supjaustykite kubeliais ir pačirškinkite. Į juos sudėkite kepenis ir apkepkite. Tada pridėkite pjaustytų morkų,
susmulkintus svogūnus ir dar viską pakepinkite. Kepenis atvėsinkite ir sumalkite. Į jas įmuškite kiaušinį. Jei reikia, pridėkite druskos ir visus produktus gerai išmaišykite.
Paruoštą mėsą perskirkite pusiau. Vieną dalį dėkite ant maisto plėvelės, išplokitemaždaug 2 cm storio sluoksnį, ant viršaus sudėkite pusę kepenų įdaro ir susukite vyniotinį. Jį įvyniokite į plėvelę ir suriškite virvele. Iš likusios mėsos ir kepenų padarykite kitą tokį pat vyniotinį.
Virkite 1 1/2 - 2 1/2 valandos. Išvirusius vyniotinius lengvai paslėkite ir laikykite vėsioje patalpoje. 
Cituoti
Atsakyti
Registruokis ir diskutuok!
2012.10.02 15:24 Nauja žinutė
Vartotoajs neprisijungęs Peržiūrėti anketą


Enciklopedija
Enciklopedija
Patyręs
Gaminimo instrukcija:
  
Ingredientai:
2 kg kiaulienos išpjovos
300 g parmezano sūrio
100 g saulėje džiovintų pomidorų
5 g baziliko
3 g Santa Maria raudonėlio
200 g paprikų
1 svogūnas
1 žiupsnelis Santa Maria prieskonių kiaulienai
 
Gaminimas:
Išmušame mėsą, išpreskoniuojame. Papriką su svogūnu pakepiname.
Ant mėsos sudedame visus ingridientus, sukame vyniotinį, surišame virtuvine juostele.
Dedame kepti į keptuvę. Kepame 2 - 3 minutes keptuvėje, tuomet vyniotinį dedame į įkaitintą orkaitę ir kepame apie 30 min.
Atšalus vyniotiniui supjaustome norimo dydžio gabalėlais, patiekiame su salotomis.
 
 
Cituoti
Atsakyti
Registruokis ir diskutuok!
© 2006 – 2024 Forumas "Draugas.lt"  |  Privatumo politika  |  Naudojimosi taisyklės  |  Reklama  |  Kontaktai