Tema sukurta: 2015.04.02 18:49
2012.10.02 15:24 Nauja žinutė
Vartotoajs neprisijungęs Peržiūrėti anketą


Enciklopedija
Enciklopedija
Patyręs
Gaminimo instrukcija:

Ingredientai:
30 g mielių
2 šaukštai cukraus
500 g miltų
1/4 šaukštelio malto kardamono
1 šaukštelis tarkuotos
citrinos žievelės
žiupsnelis druskos
125 g minkšto sviesto
2 kiaušiniai
125 g razinų
1/8 l obuolių sulčių
4 šaukštai rūpaus cukraus


Gaminimas:
Blendinį paruošti iš grietinės, sutrupintų mielių, cukraus, žiupsnelio miltų ir palikti, kad pakiltų. Dubenėlyje 75 g sviesto ištrinti su prieskoniais, įmušti kiaušinį, įleisti trynį ir gerai išplakti. Razinas pamerkti į obuolių sultis.
Sviesto kremą sukrėsti į paruoštą blendinį, suberti likusius miltus, išminkyti elastingą tešlą ir palikti, kad pakiltų. Kai tešla pakils, iškočioti 1 cm storio lakštą, aptepti 50 g sviesto, apibarstyti išmirkusiomis razinomis ir susukti vyniotinį.
Iš tešlos suformuoti vainiką ir dėti į riebalais išteptą kepimo formą. Vainiko viršų aptepti baltymu, apibarstyti rupiu cukrumi ir palikti 20 minučių, kad dar kartą pakiltų.
Vainiką kepti ant vidurinio įkaitinto orkaitės įtvaro. Šiltą vainiką supjaustyti gabaliukais ir tiekti į stalą.
Kildinti 3×20min. Kepti 20 minučių, 220 C.
Cituoti
Atsakyti
Registruokis ir diskutuok!
© 2006 – 2024 Forumas "Draugas.lt"  |  Privatumo politika  |  Naudojimosi taisyklės  |  Reklama  |  Kontaktai