Tema sukurta: 2015.04.02 18:49
2012.10.02 15:24 Nauja žinutė
Vartotoajs neprisijungęs Peržiūrėti anketą


Enciklopedija
Enciklopedija
Patyręs
Gaminimo instrukcija:
Ingredientai:
Tešlai:
230 g miltų
120 g sviesto
0,5 a. š. kepimo miltelių
1 v. š. cukraus
1 žiupsnelis druskos
Įdarui:
6 kriaušės
10 v. š. cukraus
30 ml šviežių citrinų sulčių
3 v. š. brendžio arba kalvadoso
1 v. š. cukraus pudros
Gaminimas:
Pirmiausia gaminame tešlą. Kambario temperatūros sviestą gerai išmaišome cukrumi bei druska. Suberiame su kepimo milteliais sumaišytus miltus ir viską išminkome. Išminkytą tešlą sudedame į maišelį ir padedame į šaldytuvą maždaug 1 valandai.
Kriaušes nulupame, išpjauname sėklas ir supjaustome kriaušes griežinėliais. Kriaušių griežinėlius sudedame į dubenį, ant jų užpilame 6 šaukštus cukraus, citrinos sultis ir padėję į šoną paliekame maždaug 25 minučių.
Orkaitę įkaitiname iki 180 laipsnių temperatūros.
Kepimo formos dugną ir jos kraštus išklojame tešla.
Pamirkytas kriaušes nuvarviname ir griežinėlius išdėliojame ant tešlos. Kepame pyragą 40 minučių 150 laipsnių temperatūroje.
Toliau į citrinų sultis su cukrumi, kur mirkinome kriaušes, suberiame likusius 4 šaukštus cukraus ir brendčio ar kalvadoso pasirinktinai, užverdame, užvirus sumažiname ugnį ir dar pakaitiname apie 10 minučių, kol sirupas šiek tiek patirštės.
Iškepusio pyrago viršų aptepame pagamintu sirupu, pabarstome cukraus pudra ir paliekame ataušti.
Jeigu pyragą patieksite vaikams, galite nenaudoti brendžio.
Skanaus.
Patiekalus galite pagardinti skaldytais grūdais ir kviečiais „Activus“! Šis produktas puikiai tinka įvairiems sveikuolių patiekalams, jogurtui ar varškei, faršui, duonai ir kitiems miltiniams konditerijos gaminiams pagardinti. Skaldyti grūdai yra natūralus vitaminų ir mineralų šaltinis!
Cituoti
Atsakyti
Registruokis ir diskutuok!
© 2006 – 2024 Forumas "Draugas.lt"  |  Privatumo politika  |  Naudojimosi taisyklės  |  Reklama  |  Kontaktai