Tema sukurta: 2015.04.02 18:49
2012.10.02 15:24 Nauja žinutė
Vartotoajs neprisijungęs Peržiūrėti anketą


Enciklopedija
Enciklopedija
Patyręs
Gaminimo instrukcija:

Ingredientai:
5 kiaušiniai
1 stiklinė cukraus
1 stiklinė miltų (su kaupu)
1 pakelis vanilės cukraus
4 vidutinio dydžio obuoliai (Obuolys)
1 šaukštelis cinamono (Cinamonas)
1 šaukštelis cukraus pudros

Gaminimas:
Iš kiaušinių, cukraus, miltų ir vanilės cukraus paruošiame biskvitinę tešlą. Ją supilame į sviestu pateptą formą. Obuolius nulupame, išimame sėklides, supjaustome skiltelėmis ir šiek tiek įspaudžiame į tešlą. Viršų pabarstome cinamonu. Kepame vidutinio karštumo orkaitėje apie 20-30 min arba kol iškeps (tikrinkite įkišdami medinį pagaliuką). Iškepusį pyragą pabarstome cukraus pudra. Labai skanu valgyti dar karštą su ledais :)
Cituoti
Atsakyti
Registruokis ir diskutuok!
2012.10.02 15:24 Nauja žinutė
Vartotoajs neprisijungęs Peržiūrėti anketą


Enciklopedija
Enciklopedija
Patyręs
Gaminimo instrukcija:

Ingredientai:
180 g nuluptų graikinių riešutų
600 g obuolių
1 arbatinis šaukštelis margarino VILNIUS kepiniams
1 šaukštas cukraus pudros
125 ml brendžio
5 kiaušiniai
300 g rudojo cukraus
180 ml graikinių riešutų aliejus (tinka ir augalinis)
330 g miltų
1 šaukštelio kepimo miltelių
1 žiupsnelis druskos


Gaminimas:
1. Įkaitinkite orkaitę iki 160 °C.
2. Graikinius riešutus susmulkinkite ir pakaitinkite orkaitėje apie 10-15 min.
3. Išvalykite obuolius ir supjaustykite 1 cm kubeliais.
4. Dubenėlyje ištirpinkite sviestą ir cukrų, sudėkite obuolius ir ant silpnos ugnies pakaitinkite. Supilkite 2 šaukštus brendžio, išmaišykite ir nuimkite nuo ugnies.
5. Kiaušinius išplakitei dideliame dubenyje iki purumo. Palaipsniui pridėkite rudojo cukraus. Viską dar kartą labai gerai išplakti.
6. Mažu greičiu plakite ir tuo pat metu supilkite plona srove aliejų ir likusį brendį.
7. Miltus sumaišome su kepimo milteliais ir druska.
8. Visus produktus galiausiai sumaišome.
9. Kepimo formą išklojame kepimui skirtu popieriumi ir sudedame tešlą.
10. Kepame orkaitėje (temperatūra iki 180 °C) apie 30-45 min.
11. Išimkite pyragą iš formos ir atvėsinkite ant grotelių.
12. Iškepusį pyragą pabarstykite cukraus pudra.
Labai skanu su ledais ar pienu :)
Cituoti
Atsakyti
Registruokis ir diskutuok!
2012.10.02 15:24 Nauja žinutė
Vartotoajs neprisijungęs Peržiūrėti anketą


Enciklopedija
Enciklopedija
Patyręs
Gaminimo instrukcija:

Ingredientai:
2 stiklinės miltų
2 a. š. kepimo miltelių
6 kiaušinių
6 v. š. cukraus
0,5  a. š. vanilės esencijos (nebūtina)
0,5 stiklinės aliejaus
Obuolių (geriausia kietų, rūgščių)


Gaminimas:
Elektriniu plaktuvu viską suplakame (tešla turi būti grietinės tirštumo). Aš įmaišiau dalį obuolių į tešlą, o dalį uždėjau ant viršaus. Pabarstę cukrumi ir cinamonu, migdolų plokštelėmis, kepame 200°C temp.  orkaitėje 25 - 40 min.(žiūrime pagal savo orkaitę).
Skanaus.
 
Cituoti
Atsakyti
Registruokis ir diskutuok!
© 2006 – 2024 Forumas "Draugas.lt"  |  Privatumo politika  |  Naudojimosi taisyklės  |  Reklama  |  Kontaktai