Tema sukurta: 2015.04.02 18:49
2012.10.02 15:24 Nauja žinutė
Vartotoajs neprisijungęs Peržiūrėti anketą


Enciklopedija
Enciklopedija
Patyręs
Gaminimo instrukcija:

Ingredientai:
24 valgomi šaukštai kvietinių (812 D) miltų
24 valgomi šaukštai ruginių miltų
24 valgomi šaukštai 7 grūdų dribsniai
12 valgomų šaukštų saulėgražų sėklų
4 valgomi šaukštai moliūgo sėklų
6 valgomi šaukštai linų sėmenų
6 valgomi šaukštai kviečių sėlenų
4 valgomi šaukštai kviečių gemalų
4 valgomi šaukštai sezamo sėklų
4 valgomi šaukštai alyvuogių aliejaus


Gaminimas:

Sudedame visus ingredientus, išskyrus aliejų, pridedame raugo, išmaišome šaukštu įpylę 1,3 - 1,5 l vandens (atidedame į stiklainį 4 - 5 šaukštus raugo kitam kartui užsukam dangteliu ir į šaldytuvą) po to įpilame aliejaus ir elektriniu tešlos plaktuvu išmaišome, tada duona bus puresnė. Visą tešlą supilame į kepimo skardą (360X250X60), apibarstome sezamo sėklų bei krapų sėklų mišiniu ir šiltai uždengę padedame, kad pakiltų. Po 12 val kepame orkaitėje.
15 min - 200 temperatūroje,
45 min - 180 temp.
20 min - 190 temp.
SKANAUS!!!!!
Cituoti
Atsakyti
Registruokis ir diskutuok!
© 2006 – 2024 Forumas "Draugas.lt"  |  Privatumo politika  |  Naudojimosi taisyklės  |  Reklama  |  Kontaktai