Tema sukurta: 2015.04.02 18:49
2012.10.02 15:24 Nauja žinutė
Vartotoajs neprisijungęs Peržiūrėti anketą


Enciklopedija
Enciklopedija
Patyręs
Gaminimo instrukcija:

Ingredientai:
4 labai didelėms picoms
Picos tešlai:
640 g (4 stiklinių) kviečių miltų, smulkiai maltų kietagrūdžių (tipas 00)
1a. š.  druskos
1 kiaušinio
4 v. š.  alyvuogių aliejaus
Tešlos raugui:
50 g mielių, šviežių
2 a. š. cukraus
240ml vandens, šilto (38-40 ?C)
Pomidorų padažui
2 skardinių pomidorų,  konservuotų, smulkintų
1 v. š. alyvuogių aliejaus
2 a. š. cukraus
4 skiltelių česnako
Po 1 a. š. džiovintų arba 5 šakelių šviežių: raudonėlių, bazilikų, petražolių, čiobrelių.
5 lauro lapų
Druskos ir pipirų
Picos įdarui:
200 g pievagrybių
200 g kumpio
400g fermentinio ar kieto sūrio
2 rutuliukų mocarelos sūrio
200 g fermentinio ar kieto sūrio
1 puokštės bazilikų (šviežių) arba rukolos


Gaminimas:
Pomidorų padažas
Česnakus smulkiai supjaustyti ir pakepinti alyvuogių aliejuje 1 minutę. Supilti konservuotus smulkintus pomidorus kartu su skysčiu, įdėti lauro lapus, džiovintas ar šviežias sukapotas žoleles, įberti druskos. Uždengti dangčiu, sumažinti ugnį ir virti 20 minučių. Įdėti cukraus, pipirų ir gerai išmaišyti.
Raugo gaminimas
Į šiltą vandenį sudėti mieles, cukrų ir sutrinti iki vientisos masės su šakute arba šluotele. Pastatyti masę šiltoje vietoje ir palikti 15 minučių, kol pakils.
Tešlos paruošimas
Kol tešlos raugas kyla, sumaišyti miltus su druska, kiaušiniu ir aliejumi iki trupinių. Į trupinius įpilti iškilusias mieles. Gautą tešlą minkyti 10 minučių, kol pasidarys elastinga. Padėti tešlą ant aliejumi išteptos lėkštės, ant viršaus uždėti medžiaginį rankšluostuką ir palikti šiltoje vietoje 30 minučių. Praėjus 30 minučių tešlą minkyti ant miltais apibarstyto stalo 5 minutes. Vėl padėti ant aliejumi pateptos lėkštės, uždengti rankšluosčiu ir palikti šiltoje vietoje 15 minučių.
Ant miltais pabarstyto lygaus paviršiaus labai plonai iškočioti tešlą. Suformuotą picos paplotį kepti 210°C temp. orkaitėje 10 minučių. Pakeptą padą išimti, patepti jį paruoštu  padažu, pabarstyti sutarkuotu sūriu, sudėlioti supjaustytą kumpį ir griežinėliais pjaustytus pievagrybius. „Margaritos“ picai patepti pakeptą padą pomidorų padažu, ant viršaus išdėlioti rutuliukais supjaustytą mocarelos sūrį.
Picas pašauti į  210 °C temp orkaitę 15 - 20 min. Iškepus picai, nepamirštame jos papuošti šviežiais baziliko lapeliais arba rukolomis.
Skanaus
Cituoti
Atsakyti
Registruokis ir diskutuok!
© 2006 – 2024 Forumas "Draugas.lt"  |  Privatumo politika  |  Naudojimosi taisyklės  |  Reklama  |  Kontaktai