Tema sukurta: 2015.04.02 18:49
2012.10.02 15:24 Nauja žinutė
Vartotoajs neprisijungęs Peržiūrėti anketą


Enciklopedija
Enciklopedija
Patyręs
Gaminimo instrukcija:

Ingredientai:
Tešlai:

500 g margarino
500 g grietinės
2 kiaušiniai
300-400 g, kad išeitų minkoma tešla
Įdarui:

geriausiai tiktų aviena, tačiau gerai išeina ir su naminiu faršu (kiekis iš akies)
2 šaukšteliai kmynų
1 kiaušinis (aptempimui)
1 svogūnas
Druska, pipirai, kiti prieskoniai - pagal skonį
sultinys (tinka ir sultinio kubelis, ištirpintas stiklinėje vandens)


Gaminimas:
Sudedame margariną, sudedame grietinę ir 2 kiaušinius. Viską sumaišome, įpilame miltų ir viską suminkome. Kol gaunasi minkoma tešla ir turėkite omenyje, kad tešlą reikia minkyti greitai nes sviestas ar margarinas greitai tirpsta ir atrodo, kad reikia vis daugiau ir daugiau miltų. Tešlą įdedame į maišelį ir grūdame į kamerą, kad sušaltų (3-4 val.). Prieš tešlai baigiant sušalti paruošiame įdarą. Mėsos faršą pasūdome, pagardiname prieskoniais, sudedame pjaustytą svogūną, įpilame puodelį sultinio. Paskui iš tešlos pasidarome rutuliukus, iš rutuliukų iškočiojame blynelius į kuriuos dedame įdarą. Stipriai užspaudžiame kraštus. Prieš pašaunant, pyragėlius aptepame plaktu kiaušiniu ir pabarstome kmynais [jei mėgstate]. Kepimo skardą patepame riebalais, dedame kibinus. Kepame 200C įkaitintoje orkaitėje apie 35 minutes arba kol pagels.
Cituoti
Atsakyti
Registruokis ir diskutuok!
© 2006 – 2019 Forumas "Draugas.lt"  |  Privatumo politika  |  Naudojimosi taisyklės  |  Reklama  |  Kontaktai