Tema sukurta: 2015.04.02 18:49
2012.10.02 15:24 Nauja žinutė
Vartotoajs neprisijungęs Peržiūrėti anketą


Enciklopedija
Enciklopedija
Patyręs
Gaminimo instrukcija:

Ingredientai:
200 g  chalvos, vanilės skonio
500 ml  grietinės, tirštos
2 pakelių (po 180 g) sausainių, vanilės ar sutirštinto pieno skonio 
6 - 8 šaukštų  uogienės, rūgštesnės (tinka ir šviežios trintos uogos)
1 pakelio (180 g) sausainių, šokoladinių 
Braškių, papuošimui


Gaminimas:
Chalvą sutrupinkite, sumaišykite su grietine ir išplakite elektriniu plakikliu. Dėkite 1-2 valandoms į šaldytuvą, kad skystoka masė šiek tiek pastingtų.
Į indą kiek aukštesniais kraštais sudėliokite šviesių sausainių kvadratą (3 vnt. x 3 vnt.), aptepkite chalvos mase. Ant viršaus vėl uždėkite šviesių sausainių, aptepkite uogiene. Tada dėkite tamsių šokoladinių sausainių sluoksnį, aptepkite juos chalvos mase, po to dar vieną sluoksnį ir aptepkite uogiene. Vėl dėkite šviesių sausainių sluoksnį ir aptepkite chalvos mase. Paskutinį (6-ą) šviesių sausainių sluoksnį vėl aptepkite chalvos mase (truputį jos palikite).
Peiliu aplyginkite torto šonus, uždenkite maistine plėvele ir kiškite į šaldytuvą. Laikykite per naktį.
Prieš patiekdani gardėsio viršų aptepkite likusia chalvos mase, papuoškite braškėmis.
Cituoti
Atsakyti
Registruokis ir diskutuok!
© 2006 – 2024 Forumas "Draugas.lt"  |  Privatumo politika  |  Naudojimosi taisyklės  |  Reklama  |  Kontaktai