Tema sukurta: 2015.04.02 18:49
2012.10.02 15:24 Nauja žinutė
Vartotoajs neprisijungęs Peržiūrėti anketą


Enciklopedija
Enciklopedija
Patyręs
Gaminimo instrukcija:

Ingredientai:
Veršiena, 500 gramų
Kiauliena, 500 gramų
Kiaulienos lašiniai, 200 gramų
Batonas, riekės, piene išmirkytos, 3 vienetai
Kiaušiniai, 2 vienetai
Svogūnai, 1 vienetas
Morkos, 1 vienetas
Aliejus, 2 šaukštai
Druska, nubrauktas, 1 šaukštas
Muskatas, tarkuotas, 0.74 šaukštelio
Juodieji pipirai, 0.5 šaukštelio
Petražolės, kapotos, 2 šaukštai
Raudonėliai (Oreganas), kapoti, 1 šaukštas
Sūris, su pelėsiniu sūriu, 200 gramų

Gaminimas:
Veršieną, kiaulieną, lašinukus ir batoną sumalti, įmušti kiaušinius. Smulkiai supjaustytą svogūną ir morkos griežinėlius apkepti aliejuje su žiupsneliu druskos ir įmaišyti į faršą. Įberti muskato riešuto, pipirų, petražolių, raudonėlių ir likusią druską, gerai išminkyti. Iš masės formuoti ritinį, suploti ir viduryje padaryti griovelį. Į jį priberti smulkiai supjaustyto sūrio. Griovelį užtaisyti ir suformuoti zuikį. Skardą patepti aliejumi ir dėti zuikį. Kepti 200 laipsnių orkaitėje ant apatinės lentynos apie 45 min. Patiekti šiltą arba šaltą.
Cituoti
Atsakyti
Registruokis ir diskutuok!
2012.10.02 15:24 Nauja žinutė
Vartotoajs neprisijungęs Peržiūrėti anketą


Enciklopedija
Enciklopedija
Patyręs
Gaminimo instrukcija:

Ingredientai:
0,5 kg faršo
1 svogūnas
2 skiltelės česnako
2 riekelės batono išmirkintos piene
1 kiaušinis
3 valgomi šaukštai aliejaus
1 arbatinis šaukštelis čiobrelių
1 arbatinis šaukštelis mairūno
1 arbatinis šaukštelis paprikos miltelių
druska
šviežiai maltų pipirų
Papuošimui:
lauro lapai
kvapnieji pipirai arba kadagio uogos


Gaminimas:
Faršą galima dėti tiek kiaulienos, tiek kiaulienos + jautienos, tiek vištienos ar kalakutienos.
Faršą sudėti į dubenį, įmušti kiaušinį, sudėti piene mirkytas batono riekeles (minkštimą be plutelės), vietoj batono galima įtakruoti nedidelę žalią bulvę, supilti prieskonines žoleles bei tarkuotą svogūną su česnaku. Viską gerai išmaišyti.
Masę padalinti pusiau ir suformuoti du nedielius zuikučius (galima kepti vieną didesnį).
Zuikius sudėti į kepimo formą. Iš pipirų ar kadagio uogų padaryti akytes ir burnytę, o iš lauro lapų – ausytes. Zuikius aplieti keliais šaukštais aliejaus ir dėti į įkaitintą iki 180 – 200 °C orkaitę, kol zuikių paviršius paruduos.
Cituoti
Atsakyti
Registruokis ir diskutuok!
2012.10.02 15:24 Nauja žinutė
Vartotoajs neprisijungęs Peržiūrėti anketą


Enciklopedija
Enciklopedija
Patyręs
Gaminimo instrukcija:

Ingredientai:
1 kg faršo
1 svogūno
2 skiltelių česnako
2 riekelių batono (išmirkyto piene)
4 kiaušinių
3 v. šaukšto aliejaus
1 a. šaukštelio čiobrelių
1 a. šaukštelio mairūno
1 a. šaukštelio paprikos miltelių
Druskos
Juodųjų pipirų, šviežiai maltų


Gaminimas:
Faršą galima dėti tiek kiaulienos, tiek kiaulienos + jautienos, tiek vištienos ar kalakutienos.

Faršą sudėti į dubenį, įmušti kiaušinį, sudėti piene mirkytas batono riekeles (minkštimą be plutelės), vietoj batono galima įtarkuoti nedidelę žalią bulvę, supilti prieskonines žoleles bei tarkuotą svogūną su česnaku. Viską gerai išmaišyti.
Masę padalinti į 3 dalis ir suformuoti tris nedidelius zuikučius į jų vidurį įdėjus po virtą kiaušinį. Zuikius sudėti į kepimo formą. Iš pipirų ar kadagio uogų padaryti akytes. Zuikius aplieti keliais šaukštais aliejaus ir dėti į įkaitintą iki 180 – 200 °C temp.  orkaitę kol zuikių paviršius paruduos.
 
Cituoti
Atsakyti
Registruokis ir diskutuok!
© 2006 – 2024 Forumas "Draugas.lt"  |  Privatumo politika  |  Naudojimosi taisyklės  |  Reklama  |  Kontaktai