Tema sukurta: 2015.04.02 18:49
2012.10.02 15:24 Nauja žinutė
Vartotoajs neprisijungęs Peržiūrėti anketą


Enciklopedija
Enciklopedija
Patyręs
Gaminimo instrukcija:

Ingredientai:
Įdarui:
1 kg kriaušių
1 kg obuolių
0,75 stiklinės razinų
0,25 stiklinės cukraus
1 a. š. vanilės ekstrakto
3 v. š. Marsala arba Grappa vyno (nebūtinai)
Trupiniams:
0,6 stiklinės polentos arba kukurūzų miltų
0,75 stiklinės miltų
0,5 stiklinės graikiškų riešutų
0,5 stiklinės rudojo cukraus
1 žiupsnelis druskos
115 g šalto sviesto
1 a. š. cinamono


Gaminimas:
Orkaitę įkaitinti iki 190 laipsnių temperatūros.
Razinas sumaišyti su vynu ir palikti pusvalandžiui, kad išbrinktų.
Kriaušes ir obuolius nulupti, išimti sėklalizdžius ir supjaustyti stambiomis riekėmis.
Į supjaustytus obuolius ir kriaušes suberti cukrų, išbrinkusias razinas ir supilti vanilės ekstraktą. Viską gerai išmaišyti. Dėti į gilią keraminę arba stiklinę kepimo formą.
Trupiniams miltus, polentą, rudąjį cukrų, druską, cinamoną ir riešutus suberti į virtuvinį kombainą ir kelis kartus persukti, kad gerai susimaišytų.
Suberti kubeliais supjaustytą šaltą sviestą ir sukti tol, kol susiformuos biri tešla.
Tešlos trupinius užbarstyti ant obuolių ir kriaušių įdaro.
Kepti maždaug 50 minučių, arba kol vaisiai suminkštės, o trupiniai paruduos.
Į stalą tiekti šiltą su vaniliniais ledais arba jogurtu.
Skanaus.
Cituoti
Atsakyti
Registruokis ir diskutuok!
© 2006 – 2024 Forumas "Draugas.lt"  |  Privatumo politika  |  Naudojimosi taisyklės  |  Reklama  |  Kontaktai