Tema sukurta: 2015.04.02 18:49
2012.10.02 15:24 Nauja žinutė
Vartotoajs neprisijungęs Peržiūrėti anketą


Enciklopedija
Enciklopedija
Patyręs
Gaminimo instrukcija:
Ingredientai:
Tešlai:
250 g miltų,
1 arb.š. kepimo miltelių
100 g cukraus
0,5 arb.š. malto imbiero
125 g sviesto

Įdarui:
800 g obuolių
110 g cukraus

Glazūrai:
1 citrina
100 g cukraus pudros

Grietinėlės kremui:
1 pakelis vanilinio cukraus
400 ml grietinėlės
1,5 valg. š. cukraus
1-2 žiupsneliai cinamono
Gaminimas
Miltus sumaišykite su kepimo milteliais, apibarstykite cukrumi ir imbieru. Šaltą sviestą supjaustykite gabalėliais, suberkite į miltus ir viską kapokite peiliu, kol gausis trupiniai (arba tiesiog sudėkite į virtuvinį kombainą ir kapokite pulso režimu, kol gausis trupiniai). Dviem trečdaliais tešlos padenkite kepimo popieriumi išklotą apvalią tortinę formą (24 arba 26 cm skersmens) ir paspauskite pirštais, kad gautųsi gana vientisas pagrindas. Įkaitinkite orkaitę iki 175 laipsnių.

Obuolius nulupkite ir išimkite sėklas. Supjaustykite sklitelėmis ir jas sudėkite ant tešlos, apibarstykite cinamonu, apibarstykite likusiais tešlos trupiniais. Pašaukite į orkaitę ir kepkite 35 minutes, kol susiformuos traški plutelė. Iškepusį pyragą išimkite iš orkaitės ir leiskite atvėsti.

Citriną nuplaukite, nusausinkite ir nulupkite, išspauskite sultis. Cukraus pudrą sumaišykite su sultimis ir gauta glazūra (sulčių glazūrai gali visų ir nereikėti, arba, jei citrina didesnė, gali prireikti truputį daugiau cukraus pudros) apšlakstykite pyragą.

Grietinėlę suplakite su maltu cinamonu, cukrumi ir vaniliniu cukrumi. Papuoškite ja pyragą. Jeigu grietinėles liks, ją patiekite atskirai su pyragu.
Cituoti
Atsakyti
Registruokis ir diskutuok!
© 2006 – 2024 Forumas "Draugas.lt"  |  Privatumo politika  |  Naudojimosi taisyklės  |  Reklama  |  Kontaktai