Tema sukurta: 2015.04.02 18:49
2012.10.02 15:24 Nauja žinutė
Vartotoajs neprisijungęs Peržiūrėti anketą


Enciklopedija
Enciklopedija
Patyręs
Gaminimo instrukcija:

Ingredientai:
Višta, 1 vienetas
Sviestas, 40 gramų
Pomidorų padažas, 50 gramų
Grietinė, 0.5 stiklinės
Krienai, tarkuoti, 1 šaukštas
Razinos, 30 gramų
Druska, truputį
Cukrus, truputį
Citrinų sultys, truputį


Gaminimas:
Išdarinėjame vištą, nupjauname kaklą ir sparnus, perpjauname pusiau, įtriname druska, pašlakstome citrinos sultimis ir palaikome 1 val. Vėliau palaistome sviestu ir kepame orkaitėje. Pusiau iškepusią vištą apliejame pomidorų padažu,  netrukus užpilame ir grietine, sumaišyta su razinomis bei krienais. Tiekiame su keptomis šiaudeliais supjaustytomis bulvėmis, pomidorais, salotų lapeliais.
Cituoti
Atsakyti
Registruokis ir diskutuok!
2012.10.02 15:24 Nauja žinutė
Vartotoajs neprisijungęs Peržiūrėti anketą


Enciklopedija
Enciklopedija
Patyręs
Gaminimo instrukcija:

Ingredientai:
1 vištos, didelės
3 v. š. alyvuogių aliejaus
100 g sviesto
3 skiltelių česnako, trinto
2 v. š. konjako
1 v. š. cukraus
1 v. š. druskos
Gvazdikėlių
4 bulvių, didelių
2 svogūnų


Gaminimas:
Vištą nuplauti ir nusausinti. Ištrinti alyvuogių aliejaus, konjako, česnako, druskos, pipirų, gvazdikėlių mišiniu ir marinuoti per nakt.
Bulves nulupti, nuplauti, supjaustyti griežinėliais.  Svogūnus supjaustyti žiedais. Svogūnus ir bulves sumaišyti, apšlakstyti aliejumi (galima pagardinti prieskoniais, dėti krapų).
Vištą įdaryti paruoštomis bulvėmis ir svogūnais bei užsiūti vištą.
Vištą dėti į gilią kepimo formą, aplieti tirpintu sviestu ir kepti 180 - 200 °C orkaitėje 1 - 2 valandas (priklausomai nuo vištos dydžio ir temperatūros).
Skanaus!
 
 
 
Cituoti
Atsakyti
Registruokis ir diskutuok!
© 2006 – 2024 Forumas "Draugas.lt"  |  Privatumo politika  |  Naudojimosi taisyklės  |  Reklama  |  Kontaktai