Tema sukurta: 2015.04.02 18:49
2012.10.02 15:24 Nauja žinutė
Vartotoajs neprisijungęs Peržiūrėti anketą


Enciklopedija
Enciklopedija
Patyręs
Gaminimo instrukcija:

Ingredientai:
200 g veršienos (Abbacchio)
200 g kiaulienos
200 g žąsienos
200 g paukštienos kepenėlių
10 riekelių lašinių
1 šaukštas sviesto
4 kiaušiniai
1/2 stiklinės grietinėlės (30%)
1 šaukštas bulvių krakmolo
1 svogūnas
2 skiltelės česnako
prieskoniai:4 žirneliai kvapniųjų pipirų, 10 žirnelių karčiųjų pipirų, šaukštelis mairūno, šaukštelis druskos, žiupsnelis muskato riešuto
1 taurelė konjako
1 taurelė vyšninės


Gaminimas:
Veršieną, kiaulieną ir žąsieną užpilti 2 stiklinėmis vandens, įmesti nuluptą svogūną, česnaką, kvapniuosius bei karčiuosius pipirus (po 10 žirnelių), mairūną ir druską. Užvirinti, sumažinti ugnį ir toliau virti, kol vanduo visiškai išgaruos.
Keptuvėje karštame svieste trumpai pakepinti kepenėles (viduje turi likti rausvos). Kepenėles perdėti į dubenėlį, užpilti vyšnine ir palikti valandai.
Išvirtą mėsą kartu su kepenėlėmis ir prieskoniais 3 kartus permalti mėsmale su smulkiu sieteliu. Į masę sudėti grietinę, cukraus pudrą, konjaką, kiaušinius, bulvių krakmolą bei muskato riešutą ir kruopščiai išmaišyti.
Indą kepimui iškloti lašinių riekelėmis, sudėti masę, iš viršaus padėti lašinių riekeles, įstatyti į didesnį indą ir įpilti į jį tiek vandens, kad siektų pusę formos aukščio.
Kepti 1,5 val. orkaitėje, įkaitintoje iki 180°C (jeigu vanduo išgaruos, reikia vėl įpilti).
Iškeptą paštetą ataušinti (tik tada galima nuimti nuo viršaus lašinių riekeles), papuošti šviežiais vaisiais ir apipilti stingstančia apelsinų želė.
Cituoti
Atsakyti
Registruokis ir diskutuok!
2012.10.02 15:24 Nauja žinutė
Vartotoajs neprisijungęs Peržiūrėti anketą


Enciklopedija
Enciklopedija
Patyręs
Gaminimo instrukcija:

Ingredientai:
1,2 kg vištų kepenėlių
300 g sviesto
100 ml brendžio
1 svogūnas
druska
malti juodieji pipirai


Gaminimas:
Svoguną sukepkite su trečdaliu sviesto, sudėkite kepenėles, apkepkite truputį, sudėkite likusį sviestą, druską, pipirus pagal skonį. Supilkite brendį. Jokiu būdu neperkepkite. Turi būti vos iškepę.
Sumalti viską su blenderiu ir suverst į indą.
Būkit atsargūs su brendžiu, kažkuriuo momentu keptuvėje jis greičiausiai užsidegs. Geriau neturėkit nieko greit užsiliepnojančio šalia.
Kepenų masę smulkinkit tiek kiek jum patinka, t.y. koks paštetas jum labiau patinka. Jei be gabaliukų - visai sutrinkit į piurė.
Kadangi paštetą valgysit šaltą - druskos dėkite gan daug, turi būt lyg truputį persūdyta. Kai atšals bus pats tas.
Skanaus.
Cituoti
Atsakyti
Registruokis ir diskutuok!
© 2006 – 2024 Forumas "Draugas.lt"  |  Privatumo politika  |  Naudojimosi taisyklės  |  Reklama  |  Kontaktai