Tema sukurta: 2015.04.02 18:49
2012.10.02 15:24 Nauja žinutė
Vartotoajs neprisijungęs Peržiūrėti anketą


Enciklopedija
Enciklopedija
Patyręs
Gaminimo instrukcija:

Ingredientai:
200 g jautienos
200 g veršienos kepenėlių (Abbacchio)
200 g kiaulienos
150 g lašinių
3 kiaušiniai
1 svogūnas
2 skiltelės česnako
4 džiovinti grybai
2 bandelės
0,5 l alaus
1 šaukštas mairūno (Kvapusis mairūnas)
0,5 šaukštelio maltų kmynų
0,5 šaukštelio pipirų
druska

Gaminimas:
Mėsą, lašinius ir kepenėles užpilti alumi, įmesti svogūną, česnaką, pamirkyti grybus ir virti, kol visiškai išgaruos alus. Viską 3 kartus permalti su bandelėmis. Masę paskaninti mairūnu, druska, pipirais ir kmynais, įmušti kiaušinius ir kruopščiai išminkyti. Jeigu paštetas bus per skystas, reikia pridėti šiek tiek bulvių krakmolo.
Gatavą masę sudėti į pateptą riebalais karščiui atsparų indą. Šį indą įstatyti į didesnį, pripildytą vandens iki pusės formos su paštetu aukščio.
Kepti 1,5 val. 220°C temperatūroje. Kepant vis įpilti vandens.
Ataušinus paštetą galima papuošti ir patiekti tame pačiame inde, kuriame kepėte.
Cituoti
Atsakyti
Registruokis ir diskutuok!
© 2006 – 2019 Forumas "Draugas.lt"  |  Privatumo politika  |  Naudojimosi taisyklės  |  Reklama  |  Kontaktai