Tema sukurta: 2015.04.02 18:49
2012.10.02 15:24 Nauja žinutė
Vartotoajs neprisijungęs Peržiūrėti anketą


Enciklopedija
Enciklopedija
Patyręs
Gaminimo instrukcija:

Ingredientai:
0,5 l grietinėlės
0,5 l pieno
2 v. š. želatinos
2 stiklinių cukraus
Biskvitinių sausainių
70 g sviesto
4 v. š. aguonų
1 čili pipiro
Čiobrelio šakelių
1 stiklinės uogų
3- 5 v. š brendžio
 


Gaminimas:
Į puodą supilti pieną, grietinėlę ir kaitinti (užvirti nereikia) ant silpnos ugnies. Suberti želatiną, du valgomuosius šaukštus cukraus, pamaišyti ir kaitinti, kol ištirps želatina. Suberti aguonas, išmaišyti ir palikti atvėsti. Mišinį supilstyti į indelius (geriausia naudoti metalines formeles) ir padėti į šaldytuvą stingti apie 3 val.
Sutrupinti biskvitinius sausainius.
Paruošti karamelizuotus sausainius: į keptuvę berti cukraus, kad apsemtų keptuvės dugną. Cukrui išsilydžius ir tapus rudos spalvos, tirpinti sviestą, tada sudėti trupintus biskvitinius sausainius ir kiek paskrudinti, išmaišyti. Gautą masę sudėti į indą.
Paruošti čili medų: medų ištirpinti keptuvėje. Iš čili pipiro išimti sėklas (pora sėklų palikti), supjaustyti juostelėmis ir pakepinti meduje. Viską supilti į indelį.
Į keptuvę berti cukraus, kad apsemtų keptuvės dugną ir suberti uogas.Kaitinti, kol iš uogų išsiskirs sultys. Pilti šiek tiek brendžio ar romo ir nuimti keptuvę nuo ugnies.
Karamelizuotus biskvito trupinius susmulkinti virtuviniu kombainu.
Prieš patiekiant desertą, keptuvėje pašildyti uogas ir sudėti į lėkštes. Ant uogų išversti sustingusį desertą ir ant viršaus užlieti čili medaus, dėti čiobrelio šakelę ir pabarstyti karamelizuotų trupinių .
Skanaus!
Cituoti
Atsakyti
Registruokis ir diskutuok!
© 2006 – 2024 Forumas "Draugas.lt"  |  Privatumo politika  |  Naudojimosi taisyklės  |  Reklama  |  Kontaktai