Tema sukurta: 2015.04.02 18:49
2012.10.02 15:24 Nauja žinutė
Vartotoajs neprisijungęs Peržiūrėti anketą


Enciklopedija
Enciklopedija
Patyręs
Gaminimo instrukcija:

Ingredientai:
6 kiaušinių baltymai
0,5 stiklinės rudojo cukraus
1 stiklinė cukraus
1 žiupsnelis druskos
1 arbatinis šaukštelis balzaminio acto
1 stiklinė smulkintų riešutų
1 kg braškių
2 valgomi šaukštai cukraus (braškėms)
1 stiklinė riebios grietinėlės
1 stiklinė maskarponės sūrio
4 valgomi šaukštai cukraus pudros (kremui)
Smulkintų riešutų papuošimui


Gaminimas:
Pagal Heena receptą iš Food 52.
Orkaitę įkaitinti iki 120?C (250?F).
2 kepimo skardas ištiesti sviestiniu popieriumi. Ant sviestinio popieriaus nupiešti tris maždaug 22 cm skersmens apskritimus. Apversti popierių.
Mikseriu išplakti batymus su druska, kol šie pradės išlaikyti formą. Tada pamažu berti cukrų ir rudajį cukrų, toliau vis intensyviai plakant. Kai visas cukrus bus sudėtas, supilti actą ir toliau plakti, kol baltymai taps standūs ir blizgantys.
Atsargiai įmaišyti riešutus.
Baltymų masę paskirstyti ant kepimo skardų, formuojant apskritus papločius (naudotis nusipieštais apskritimais). Papločių paviršių islyginti ilgu peiliu arba lopetėle.
Skardas su papločiais pašauti į įkaitusią orkaitę. Kepti maždaug 1 val, kol papločių paviršius bus pilnai išdžiūvęs.
Išjungti orkaitę, praverti dureles ir dar džiovinti maždaug 1 valandą, kol papločiai pilnai atauš.
Braškes perpjauti pusiau, apibarstyti cukrumi ir palikti pusvalandžiui pastovėti.
Grietinėlę išplakti su maskarponės sūriu iki standumo, suberti cukraus pudrą, dar paplakti, kad cukrus ištirptų.
Atvėsusius morengus pertepti greitinėlės ir maskaponės kremo bei braškių sluoksniais.
SKANAUS!!
Cituoti
Atsakyti
Registruokis ir diskutuok!
© 2006 – 2024 Forumas "Draugas.lt"  |  Privatumo politika  |  Naudojimosi taisyklės  |  Reklama  |  Kontaktai