Tema sukurta: 2015.04.02 18:49
2012.10.02 15:24 Nauja žinutė
Vartotoajs neprisijungęs Peržiūrėti anketą


Enciklopedija
Enciklopedija
Patyręs
Gaminimo instrukcija:

Ingredientai:
1,5 stiklinės miltų
0,5 stiklinės cukraus pudros
Žiupsnelis druskos
1 kiaušinio trynys
125 g sviesto (tešlai), įšalusio
25 g sviesto (įdarui)
3 šaukštai cukraus
5 – 6 kieti obuoliai
4 šaukštai abrikosų uogienės


Gaminimas:
Pagal Dorie Greenspan receptą iš knygos “Baking: From My Home to Yours” .
Orkaitę įkaitinti iki 190°C (375°F).
Apvalią kepimo formą išsiimančiu dugnu ištepti sviestu.
Tešlai skirtą įšalusį sviestą supjaustyti nedideliais kūbeliais.
Virtuviniame kombaine sumaišyti miltus, cukraus pudrą ir druską. Suberti smulkintą sviestą ir sukti tol, kol mišinys taps panašus į smėlį. Dėti kiaušinio trynį ir dar kelis kartus persukti, kol viskas susimaišys. Tešla turėtų pradėti lipti į vientisą masę. Jeigu, įmaišius trynį, tešla vis dar labai sausa ir visiškai nelimpanti, įpilti 1 šaukštą labai šalto vandens ir dar kelis kartus viską persukti. Tešlą iškratyti ant sauso paviršiaus ir, kelis kartus lengvai paminkius, ją suspausti į vientisą masę. Svarbu ilgai neminkyti, nes tešla nuo rankų greitai atšils. Tešlą įspausti į paruoštą kepimo formą, padengiant visą formos dugną ir šonus.
Obuolius nulupti, perpjauti pusiau, išimti sėklides ir supjaustyti plonais maždaug 5 mm storio griežinėliais. Obuolių griežinėlius kloti į tešla išklotą formą tankiomis eilėmis arba apskritimais. Obuolių griežinėlius sudėti storu sluoksniu, guldant juos tankiai vieną prie kito. Obuolius apibarstyti cukrumi, abdėlioti sviesto gabalėliais. Pyragą pašauti į orkaitę ir kepti, kol obuoliai paruduos, maždaug 50 minučių.
Kol pyragas kepa, pašildyti uogienę (mikrobanginėje arba nedideliame puodelyje ant silpnos ugnies). Suskystėjusią šiltą uogienę pertrinti per tankų sietelį.
Iškeptą pyragą traukti iš orkaitės, viršų aptepti pertrinta abrikosu uogiene ir leisti šiek tiek atvėsti. Į stalą tiekti šiltą su vaniliniais ledais arba plakta gritinėle.
Patiekalus galite pagardinti skaldytais grūdais ir kviečiais „Activus“! Šis produktas puikiai tinka įvairiems sveikuolių patiekalams, jogurtui ar varškei, faršui, duonai ir kitiems miltiniams konditerijos gaminiams pagardinti. Skaldyti grūdai yra natūralus vitaminų ir mineralų šaltinis!
Cituoti
Atsakyti
Registruokis ir diskutuok!
2012.10.02 15:24 Nauja žinutė
Vartotoajs neprisijungęs Peržiūrėti anketą


Enciklopedija
Enciklopedija
Patyręs
Gaminimo instrukcija:

Ingredientai:
1 pakelis sluoksniuotos tešlos pirktos
5 obuoliai
100 g cukraus
100 g sviesto


Gaminimas:
Kepimo formą iškloti kepimo popieriumi. Orkaitę įkaitinti iki 180 laipsnių. Tešla iškloti kepimo formą. Obuolius nulupti, supjaustyti skiltelėmis. Sudėti ant tešlos. Pabarstyti cukrumi. Ant viršaus plonomis juostelėmis uždėti sviestą. Kepti apie 45 min.
Cituoti
Atsakyti
Registruokis ir diskutuok!
© 2006 – 2024 Forumas "Draugas.lt"  |  Privatumo politika  |  Naudojimosi taisyklės  |  Reklama  |  Kontaktai