Tema sukurta: 2015.04.02 18:49
2012.10.02 15:24 Nauja žinutė
Vartotoajs neprisijungęs Peržiūrėti anketą


Enciklopedija
Enciklopedija
Patyręs
Gaminimo instrukcija:

Ingredientai:
1,5 kg obuolių (antaninių ar kitų rūgštesnių)
500 g miltų
200 g margarino
1 stiklinė cukraus
4 kiaušiniai
2-3 šaukštai tirštos grietinės
50 g razinų
1 šaukštelis kepimo miltelių
2-3 šaukštai cukraus pudros arba plaktos grietinės
cinamono
vanilinio cukraus

Gaminimas:
Margariną ištrinti su 3/4 stiklinės cukraus, palaipsniui įmetant trynius. Iš miltų, išmaišytų su kepimo milteliais ir vaniliniu cukrumi, margarino su tryniais bei grietine užminkyti tešlą. Po to įdėti ją į šaldytuvą arba šaldiklį. Nuplautus, nuluptus ir be sėklalizdžių obuolius stambiai sutarkuoti sumaišyti su cukrumi, razinomis ir cinamonu. 2/3 tešlos iškočioti, sudėti ant riebalais išteptos ir džiūvėsėliais apibarstytos kepimo skardos. Ant tešlos sudėlioti obuolius ir įkišti skardą į įkaitintą iki 200°C orkaitę. Baltymus išplakti (baigiant įberti šaukštą cukraus pudros). Po 30 min. pyragą išimti, ištepti išplaktais baltymais ir apiberti sutarkuota tešla. Kepti dar 15-20 min. Ataušusį pyragą papuoškite plakta grietine arba apibarstykite cukraus pudra ar šokolado drožlėmis.
Cituoti
Atsakyti
Registruokis ir diskutuok!
© 2006 – 2024 Forumas "Draugas.lt"  |  Privatumo politika  |  Naudojimosi taisyklės  |  Reklama  |  Kontaktai