Tema sukurta: 2015.04.02 18:49
2012.10.02 15:24 Nauja žinutė
Vartotoajs neprisijungęs Peržiūrėti anketą


Enciklopedija
Enciklopedija
Patyręs
Gaminimo instrukcija:

Ingredientai:
600 g miltų
250 g sviesto arba margarino
160 g cukraus
6 tryniai
4 baltymai
0,5 šaukštelio druskos
50 g mielių
1 stiklinė pieno
1 šaukštas vanilinio cukraus
1 šaukštelis smulkiai sukapotų džiovintų abrikosų
2 šaukštai romo
0,5 citrinos sulčių
250 g cukraus pudros
1 šaukštas kakavos
1 kiaušinis

Gaminimas:
Tešla: 600 g miltų, 150 g sviesto arba margarino, 100 g cukraus, 6 tryniai, 4 baltymai, 0,5 šaukštelio druskos, 50 g mielių, stiklinė pieno, šaukštas vanilinio cukraus, šaukštelis pakepintos apelsino žievelės arba smulkiai sukapotų džiovintų abrikosų.
Punšas: 60 g cukraus, 2 šaukštai romo, 0,5 citrinos sulčių.
Glajus: 100 g sviesto, 3 šaukštai cukraus pudros, šaukštas kakavos, kiaušinis.
Cukraus glajus: šaukštas sviesto, 2 šaukštai vandens, 150 g cukraus pudros, 2 šaukštai spirito
Užvirinti 1/2 stiklinės vandens punšui, Suberti cukrų. Į apyšiltį sirupą įpilti romo ir išspausti citrinos sultis, ataušinti.
Iš mielių, cukraus ir 1/4 stiklinės pieno paruošti raugą. Kai padvigubės, supilti į jį sviestą su tryniais, suberti miltus, druską, supilti likusį pieną, įdėti džiovintus vaisius ir minkyti tol, kol nelips prie medinio šaukšto (tešla turi būti gana skysta). Po to išmaišyti su išplaktais baltymais ir supilti į išteptą formą.
Kepti 1 val.
Pyragą palikti formoje, o kai pravės - apipilti punšu.
Sviestą, cukrų ir kavą užvirinti, o kai masė atauš, įmušti kiaušinius ir išmaišyti.
Šaltą pyragą galima apipilti kakavos arba cukraus glajumi. Jis ruošiamas taip: į kaistuvėlį su verdančiu vandeniu įmesti sviestą, nuimti nuo ugnies, suberti cukrų ir maišyti, kol bus vientisa masė, o baigiant supilti spiritą.
Cituoti
Atsakyti
Registruokis ir diskutuok!
© 2006 – 2024 Forumas "Draugas.lt"  |  Privatumo politika  |  Naudojimosi taisyklės  |  Reklama  |  Kontaktai