Tema sukurta: 2015.04.02 18:49
2012.10.02 15:24 Nauja žinutė
Vartotoajs neprisijungęs Peržiūrėti anketą


Enciklopedija
Enciklopedija
Patyręs
Gaminimo instrukcija:

Ingredientai:
2 šaukštai sezamo sėklų
450 g šviežių pupelių daigų, gerai nuplautų ir nusausintų
3 skiltelės česnako, susmulkintos
2 svogūnėliai, susmulkinti
imbiero šaknis (apie 2,5 cm), nulupta ir susmulkinta
2 šaukštai sezamo aliejaus
0,3 puodelio sojų padažo
2 šaukštai obuolių acto
1 šaukštelis Mirin (saldaus ryžių vyno)
2 šaukšteliai rudo cukraus


Gaminimas:
Įkaitinkite orkaitę iki 150 C temperatūros.
Apkepinkite sezamo sėklas, paskirstę jas kepimo skardos dugne. Kepkite 12-16 minučių, dažnai pamaišydami, iki jos taps auksinės spalvos. Sėklas galima apkepinti iš anksto ir saugoti jas sandariame inde.
Sudėkite pupelių daigus į didelį karščiui atsparų indą ir padėkite šonan.
Ant nedidelės ugnies uždėkite vidutinio dydžio keptuvę, apkepkite aliejuje česnaką, svogūnėlius ir imbierą 2-3 minutes, iki jie suminkštės.
Sudėkite likusius produktus, padidinkite ugnį iki vidutinės, užvirinkite mišinį ir virkite neuždengtą 1 minutę, kad truputį sumažėtų skysčio.
Supilkite verdantį užpilą ant pupelių daigų, gerai išmaišykite, tada uždenkite indą ir padėkite salotas į šaldytuvą kelioms valandoms.
Prieš patiekdami išmaišykite vėl.
Cituoti
Atsakyti
Registruokis ir diskutuok!
© 2006 – 2019 Forumas "Draugas.lt"  |  Privatumo politika  |  Naudojimosi taisyklės  |  Reklama  |  Kontaktai