Tema sukurta: 2015.04.02 18:49
2012.10.02 15:24 Nauja žinutė
Vartotoajs neprisijungęs Peržiūrėti anketą


Enciklopedija
Enciklopedija
Patyręs
Gaminimo instrukcija:

Ingredientai:
6 kiaušiniai
150g margarino
1,5 stilinės cukraus
1,5 stiklinės miltų
obuolių
riebalų skardai
cinamono
cukraus pudros

Gaminimas:
Trynius išsukam su margarinu ir cukrumi iki baltumo. Baltymus išplakame. Į trynius imaišome miltus, tada atsargiai įmaišome baltymus. Tešlą dedame į reibalais ištepta skarda. Ant viršaus dedame skiltelėmis pjaustytus ir nuluptus obuolius juos šiek teik išpaudžiame į tešlą, kad viršus būtu tolygus. Pabarstome cinamonu ir kepame 180 - 200C, kol ismeigtas pagaliukas į tešlą išlys sausas. Maždaug 50-60min. Iškepus pabarstome pudra, valgome atšaldytą.
Cituoti
Atsakyti
Registruokis ir diskutuok!
2012.10.02 15:24 Nauja žinutė
Vartotoajs neprisijungęs Peržiūrėti anketą


Enciklopedija
Enciklopedija
Patyręs
Gaminimo instrukcija:

Ingredientai:
24 cm apvaliai formai
4 obuolių, didesnių
2 kiaušinių, didelių (arba 3 mažesnių)
130 ml aliejaus
130 g cukraus
1 a.š. vanilinio cukraus
180 g miltų
1 a.š. kepimo miltelių
Žiupsnelio druskos
0,5 a.š. cinamono, sumaišyto su 0,5 a. š. cukraus
Perlinio cukraus, pabarstymui


Gaminimas:
Obuolius nulupti, išimti sėklalizdžius ir supjaustyti ketvirčiais. Kiekvieną ketvirtį  išilgai, negiliai įpjauti (žr. nuotrauką).

Kiaušinius su cukrumi, vaniliniu cukrumi ir druska išplakti iki purumo, kol masė padidėja kelis kartus. Supilti aliejų ir vėl viską gerai išplakti. Suberti miltus, kepimo miltelius ir vėl viską išplakti elektriniu plaktuvu. Pilti tešlą į kepimo popieriumi išklotą formą. Ant viršaus, šiek tiek  įspaudžiant, sudėlioti obuolius. Viską pabarstyti cinamonu su cukrumi ir perliniu cukrumi.
Kepti 190°C temperatūros orkaitėje apie 30 - 40 min., arba,  kol gražiai paruduos. Vidų patikrinti mediniu pagaliuku (ei jis sausas - pyragas iškepęs).
Skanaus!
Cituoti
Atsakyti
Registruokis ir diskutuok!
© 2006 – 2024 Forumas "Draugas.lt"  |  Privatumo politika  |  Naudojimosi taisyklės  |  Reklama  |  Kontaktai