Tema sukurta: 2015.04.02 18:49
2012.10.02 15:24 Nauja žinutė
Vartotoajs neprisijungęs Peržiūrėti anketą


Enciklopedija
Enciklopedija
Patyręs
Gaminimo instrukcija:

Ingredientai:
Trupiniams:

200g sviesto,
300g miltų,
nepilna stiklinė cukraus,
1 a.š. kepimo miltelių.

Varškės masei:

300g. varškės,
3 kiaušiniai,
pusės citrinos sultys ir žievelė,
0,5 stiklinės cukraus,
1 a.š. vanilinio cukraus.

Reikės:

Obuolių,
cinamono,
kelių šaukštų cukraus.


Gaminimas:
Pasigaminame trupinius:
Miltus, cukrų ir kepimo miltelius sumaišome, tada dedame sviestą (jis turi būti labai šaltas, iš šaldiklio), jį sutarkuojame ar supjaustome gabalėliais. Visą masę triname tarp pirštų kol gausis trupiniai.

Gaminame varškės masę:
Imame varškę, į ją dedame kiaušinių trynius, cukrų, vanilinį cukrų, citrinos sultis ir nutarkuotą žievelę. Visą masę gerai išmaišome ir sutriname blenderiu, kad neliktų varškės gabaliukų. Tada sudedame iki putų išplaktus baltymus. Atsargiai išmaišome.

Pasiruošiame obuolius:
Obuolius nuvalyti, supjaustyti skiltelėmis, apibarstyti cinamonu ir cukrumi (jei obuoliai labai rūgštūs cukraus reikės daugiau).
Į kepimo formą, įklojame kepimo popierių ir beriame 2/3 trupinių, tada pilame varškės masę. Ant varškės dedame obuolių skilteles ir ant viršaus likusius trupinius( į juos galima įdeti truputį cinamono ir cukraus, kad plutelė butų dar skanesnė). Kepame iki 180'C įkaitintoje orkaitėje 45 min. Iškepusį pyragą apibarsčiau migdolų drožlėmis ir cukraus pudra.
Labai skanus, tiesiog tobulas pyragas! :)
Cituoti
Atsakyti
Registruokis ir diskutuok!
© 2006 – 2024 Forumas "Draugas.lt"  |  Privatumo politika  |  Naudojimosi taisyklės  |  Reklama  |  Kontaktai