Tema sukurta: 2015.04.02 18:49
2012.10.02 15:24 Nauja žinutė
Vartotoajs neprisijungęs Peržiūrėti anketą


Enciklopedija
Enciklopedija
Patyręs
Gaminimo instrukcija:

Ingredientai:
350 g aukščiausios rūšies miltų
175 g sviesto
450 g riebios grietinės
100 g saliamio dešros
100 g fermentinio sūrio
1 kiaušinis
2 paprikos
1 kubelis sultinio

Gaminimas:
1. Nusijokite miltus, sudėkite į juos gabalą suminkštėjusio sviesto. Sukapokite jį su miltais iki smulkių gabalėlių. Sviesto ir miltų masėje padarykite įdubimą, įmuškite kiaušinį, įpilkite 4 šaukštus vandens, įberkite druskos (pagal skonį), gerai išminkykite tešlą, suvyniokite ją į plėvelę ir laikykite šaldytuve 1 val.
2. Nulupkite ir plonais griežinėliais supjaustykite saliamio dešrą. Stambia tarka sutarkuokite sūrį. Paprikas nuplaukite, pašalinkite sėklas ir supjaustykite vienodo storio juostelėmis.
3. Susmulkinkite šakute sultinio kubelį ir sumaišykite su grietine.
4. Įkaitinkite orkaitę iki 200°C. Tešlą iškočiokite 1 cm storio lakštu. Kepimo skardą ištepkite augaliniu aliejumi, sudėkite tešlą, užlenkite jos kraštus ir šakute padaryk kraštuose ornamentą.
5. Išmaišykite svogūnų sultinio kubelio ir grietinės mišinį su paprikų juostelėmis. Masę tolygiai sudėkite ant tešlos, paviršių išlyginkite šakute, tik stenkitės nespausti. Iš viršaus sudėliokite saliamio griežinėlius ir apibarstykite tarkuotu sūriu. Galima ant saliamio pridėti ir daugiau daržovių - mažųjų cukinijų, pomidorų..
6. Pyragą kepkite apie 30 min. Jis valgomas karštas.
Cituoti
Atsakyti
Registruokis ir diskutuok!
© 2006 – 2024 Forumas "Draugas.lt"  |  Privatumo politika  |  Naudojimosi taisyklės  |  Reklama  |  Kontaktai